Po Bartošákovi musel kvůli porodu opustit tým i Voráček. Večer proti Lotyšsku by měl nastoupit

Kapitán hokejové reprezentace Jakub Voráček odjel v noci na čtvrtek z mistrovství světa na Slovensku do porodnice v Uherském Hradišti a nad ránem se stal podruhé otcem. Jeho přítelkyně Markéta, která v předchozích dnech ještě fandila českému týmu v dějišti šampionátu, porodila syna Matěje. V sestavě pro večerní zápas od 20.15 s Lotyšskem by neměl kapitán chybět.

Bratislava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán české hokejové reprezentace Jakub Voráček

Kapitán české hokejové reprezentace Jakub Voráček | Foto: Vasily Fedosenko | Zdroj: Reuters

Jak prozradil Voráček na svém facebookovém profilu, jeho druhý syn váží téměř čtyři kilogramy a měří přes 50 centimetrů. „Takže výborná základna! Je nádhernej! Markétka všechno perfektně zvládla a je v pořádku. Jsem na ni opravdu moc pyšnej. Oba jsme moc šťastní,“ popsal Voráček a ujistil, že se k týmu opět brzy připojí.

Devětadvacetiletý útočník Philadelphie synův příchod na svět stihl. „Do porodnice v Uherském Hradišti odvezl kapitána národního mužstva po čtvrté hodině ráno manažer Jan Černý, Jakub se vrátí odpoledne,“ potvrdil tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund.

‚Vítej, Damiánku.‘ Gólman Bartošák po vychytané výhře spěchal do porodnice

Číst článek

S Voráčkem počítají i trenéři. „Měl by tady být včas na zápas. Když nebude nějaký problém, měl by normálně nastoupit,“ uvedl po rozbruslení asistent trenéra Robert Reichel.

„Myslím, že i pro Vorase je to příjemné, že se vše stalo už teď a nemusíme to řešit dál v turnaji. Stalo se, to je příroda, té nemůžeme poručit. Tak to prostě je,“ prohlásil Reichel. Voráček má již syna Jakuba z předchozího vztahu s Američankou Nicole.

Stejné „starosti“ měl hned na startu šampionátu i brankář Patrik Bartošák. Ten nejprve v pátek večer vychytal cennou výhru 5:2 nad úřadujícími mistry světa Švédy, v noci spěchal za partnerkou Dominikou do Ostravy a ráno se stal otcem Damiana. „Něco takového jsem ještě nezažil, je to premiéra,“ přiznal pobaveně Reichel na téma dvou porodů v jednom týmu v průběhu šampionátu.

👶🏻 Další narození dítěte během #mshokej! 😍 Kapitánovi Jakubu Voráčkovi se dnes narodil syn Matýsek. Obrovská gratulace, Voras. 🙌🏻 #jakolev

➡️ hokej.cz/sampionat-mimi…

12:18 – 16. 05. 2019

13 355

„Je dobrý, že to ty kluky chytilo mimo zápas a mohli tak u porodu být. Věřím, že Voras by to měl stihnout do večera. Žádné komplikace z toho nejsou. Vždycky se to nějak zařídilo, nevidím v tom problém. Je to blízko, takže žádný problém,“ uvedl Reichel.

A zda hrozí odjezd z podobných důvodů ještě u někoho dalšího z výběru kouče Miloše Říhy? „Snad už ne,“ smál se Reichel.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme