Je to trochu exotika, ale musíme být zodpovědní, říká hokejový obránce Sklenička před zápasem s Británií

Podruhé v historii nastoupí samostatná česká hokejová reprezentace proti Velké Británii. Pro oba týmy to bude první utkání na letošním mistrovství světa. Favorit je jasný, pro Čechy by to měl být snadný vstup do turnaje.

Tampere Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká reprezentace po zápase s Rakouskem na Českých hokejových hrách

Česká reprezentace po zápase s Rakouskem na Českých hokejových hrách | Foto: DAVID W CERNY | Zdroj: Reuters

„Samozřejmě to je hokejově trochu exotika,“ říká o odpoledním soupeři jeden ze tří reprezentačních golmanů Karel Vejmelka.

V kádru soupeře najdeme hokejisty, kteří hrají třeba za Manchester, nebo Cardiff, popřípadě hokejistu působícího na Slovensku nebo také v rumunské lize.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy Karla Vejmelky, Davida Skleničky a Tomáše Hertla před úvodním zápasem MS s Velkou Británií

„Rozhodně to nebylo jednoduché utkání. Museli jsme být zodpovědní dozadu a pohlídat si jejich protiútoky,“ říká o souboji na loňském šampionátu obránce David Sklenička.

Češi před šampionátem porazili Finy i Švédy, ale s týmem jako je Velká Británie nedávná konfrontace chybí. Navíc se bude národní tým prezentovat jiným stylem hokeje než naposledy v Rize.

„Myslím si, že ten systém funguje proti silným týmům jako je Finsko nebo Švédsko. Nevím, jestli to úplně fungovalo proti Rakousku. Ale v útoku tam něco vymyslíme,“ doufá Sklenička v nepochybně větší útočnou sílu českého týmu.

Máte rádi hokej? Tipněte si vývoj a vítěze Mistrovství světa v hokeji 2022

Číst článek

Britové dorazili do Finska s výběrem hlavně z domácí soutěže, která při vší úctě není tak kvalitní jako ligy, kde působí čeští reprezentanti.

„Můj brácha hrál vlastně v Edinburghu. Ale už to není jako to bývávalo, kdy se přijelo a dalo se přes 10 gólů,“ nabízí vlastně jediný kontakt s hokejem na ostrovech útočník Tomáš Hertl.

Jeho bratr mu asi na dálku moc neporadí, jak vyzrát na Brity, ale při pohledu na soupisky obou týmů by to asi ani nemělo být třeba.

Radiožurnál i digitální Radiožurnál Sport budou vysílat celé utkání v přímém přenosu. Zápas začne v 15 hodin a 20 minut. 

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme