Pořád cítím, že od toho týmu chci daleko víc, říká trenér hokejistů Pešán před duelem se Slovenskem

Česká hokejová reprezentace nastoupí na mistrovství světa už s jistotou účasti ve čtvrtfinále proti Slovensku. Výhra ji může posunout na třetí místo v tabulce. To ale podle trenéra Filipa Pešána nebude v utkání to nejdůležitější. Hlavní bude zlepšit výkon před vyřazovacími boji.

Tento článek je více než rok starý.

Riga Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté národního týmu

Hokejisté národního týmu | Zdroj: Reuters

„Pořád cítím, že od toho týmu chci daleko víc. Jsou kluci, kteří hrajou skvěle a jsou vítězové a jsou hráči, kteří jsou mladších ročníků a musí se naučit být těmi vítězi. Znamená to zablokovat střelu, vyhodit kotouč z pásma, jít brzo střídat, zaclonit střelu před bránou. Všechna práce, která oku fanouška unikne, je ale pro tým strašně důležitá. Bez těchto věcí se z mladých hráčů lídři nestanou,“ vysvětluje Filip Pešán.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak předpovídá zápas se Slovenskem trenér národního týmu Filip Pešán

Když k tomu připočteme ještě zbytečná vyloučení a hru v oslabení, pak má opravdu český tým na čem pracovat.

Stále ale zůstává od úvodu turnaje to nejdůležitější nebát se jít před soupeřovu branku.

„Máme s tím problém celý turnaj, netlačíme se do brány, nejdeme do míst, kde to bolí a padají tam góly. Musíme to do sebe dostat, máme poslední zápas ve skupině a není na co čekat,“ říká odhodlaně útočník Filip Chytil.

Právě proti Slovensku by český tým mohl zlepšit nedostatky. Oba celky už mají jistotu postupu. Jeden z nich si zahraje nejspíš se Spojenými státy, druhý s Finskem. Kdo s kým, bude jisté až po utkání.

Tlak na nutnost zisku bodů tak odpadá. Navíc hra Slovenska by mohla českému celku víc sedět.

„Myslím, že ten zápas by mohl být přijatelnější než z Dánskem, kde velcí chlapi brání okolo brány, červenou a modrou čáru. Hokej na hraně juda nám evidentně nesedí. Slováci hrají agresivní, ofenzivní hokej a stejný typ hokeje sedí nám a mohl by to být dobrý zápas,“ Předpovídá Filip Pešán.

Zápas začne v 15.15 a prostřednictvím serveru iROZHLAS.cz ho můžete sledovat ONLINE a nebo si naladit digitální stanici Radiožurnál Sport.

Mistrovství světa (PLATNÉ K 1. 6. 2021)
Tým Z V VP PP P Skóre B
1. Rusko 7 5 1 0 1 28:10 17
2. Švýcarsko 7 5 0 0 2 27:17 15
3. Česko 7 3 2 0 2 27:18 13
4. Slovensko 7 4 0 0 3 17:22 12
5. Švédsko 7 3 0 1 3 21:14 10
6. Dánsko 7 2 1 1 3 13:15 9
7. Velká Británie 7 1 0 1 5 13:31 4
8. Bělorusko 7 1 0 1 5 10:29 4

Petr Kadeřábek, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme