USA - Německo 6:1. Jasná záležitost, Američané mají čtvrtý bronz za posledních osm let

Bronzové medaile si z lotyšské Rigy odvezou hokejisté USA. Zápas o třetí místo se během druhé třetiny proměnil v jasnou záležitost a Američané nakonec porazili Němce 6:1. Zámořský tým tak má už čtvrtý bronz z posledních osmi šampionátů.

Riga (Aktualizováno: 17:20 6. 6. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Američané v sobotu nezvládli semifinále s Finy a znovu na ně zbyl jen zápas o bronz - už popáté z posledních osmi šampionátů. A za další medailí útěchy vykročil zámořský tým už na začátku šesté minuty, když Christian Wolanin ujel do samostatného úniku a bekhendovou kličkou poslal Američany do vedení.

Finsko - Německo 2:1. Obhájci titulu zvládli další těsný zápas a zahrají si s Kanadou o zlato

Číst článek

Němci za svým soupeřem herně nijak zvlášť nezaostávali, ke vstřelení gólu jim ale nestačila ani čtyřminutová přesilovka. Američané byli ve větší pohodě a ve druhé třetině se jim podařilo odskočit do rozhodujícího trháku.

Vše odstartoval v 27. minutě Conor Garland, po něm se prosadil Jack Drury, pak Jason Robertson a na 5:0 zvyšoval Trevor Moore. Čtyři branky během necelých šesti minut.

V poslední třetině už se zápas spíš dohrával. Němci pak sice dokázali díky Dominiku Bittnerovi snížit, Ryan Donato ale hned vzápětí vrátil svému týmu pětibrankové vedení.

Pak už se utkání skutečně jen dohrávalo a skóre 6:1 vydrželo až do konce. Američané tak počtvrté z posledních osmi mistrovství světa vybojovali bronzové medaile.

Němci si naopak čekání na medaili ze světových šampionátů prodlouží, naposledy slavili stříbro v roce 1953. Jejich poslední medaile z velké akce je senzační stříbro z olympijských her v Jižní Koreji z roku 2018.

V neděli je v Rize na programu i finále. V 19.15 se v repríze posledního souboje o zlato utkají Finové s Kanadou. I tento zápas budeme na iROZHLAS.cz sledovat online.

Mistrovství světa v hokeji v Rize:
O 3. místo (Arena Riga):
USA - Německo 6:1 (1:0, 4:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Wolanin, 27. Garland (Robertson, Wolanin), 29. Drury (Chmelevski), 32. Robertson (Garland, T. Thompson), 33. T. Moore (Garland, T. Thompson), 50. Donato (Clendening, T. Thompson) – 50. Bittner (Plachta, Kahun). Rozhodčí: Heikkinen, Vikman – Nikulainen, Sormunen (všichni Fin.). Vyloučení: 9:7, navíc Chmelevski (USA) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme