Mistrovství bude i s fanoušky. Lotyšská vláda v omezených kapacitách otevře haly veřejnosti

Hokejové mistrovství světa v Lotyšsku se bude nakonec přece jen dohrávat s diváky v ochozech. Do obou arén budou moci fanoušci přijít v omezeném počtu. Ve čtvrtek to s platností od úterý 1. června schválila lotyšská vláda.

Tento článek je více než rok starý.

Riga (Lotyšsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Arena Riga na snímku z roku 2013

Arena Riga na snímku z roku 2013 | Zdroj: Wikimedia Commons | CC BY 3.0

Rozhodnutí znamená, že za přítomnosti diváků se budou v lotyšské metropoli Rize hrát již závěrečné zápasy obou základních skupin, jejichž program se uzavře právě v úterý.

Rok nehráli domácí soutěž, na mistrovství jsou bez trenéra. Přesto britští hokejisté nepřestávají udivovat

Číst článek

Arena Riga, v níž se odehrají dva zápasy čtvrtfinále a od semifinále pak i celý zbytek turnaje, bude přístupná pro 2660 diváků, Olympijské sportovní centrum, kde hrají i čeští hokejisté, má omezenou kapacitu 1000 diváků.

Na zápasy hokejového mistrovství světa budou moci pouze lidé, kteří byli očkováni proti nemoci covid-19 nebo v posledních šesti měsících tuto nákazu prodělali. Každý divák bude muset mít zakryté dýchací cesty a své místo bude moct opustit pouze za účelem návštěvy toalety.

Ještě krátce před začátkem MS se zdálo být nepravděpodobné, že by se alespoň jeho vyvrcholení mohlo uskutečnit za přítomnosti diváků, jak předtím doufali organizátoři i zástupci IIHF.

Před týdnem však svitla naděje, když prezident tamní hokejové federace Aigars Kalvitis řekl, že reálná se zdá být účast fanoušků v arénách už od druhé poloviny tohoto týdne.

Nakonec dostanou diváci zelenou o pár dnů později. Právě v úterý se může rozhodovat o dalším osudu českého týmu na šampionátu. Bitva se Slováky na závěr skupiny může být přímým soubojem o postup do čtvrtfinále, které je na programu ve čtvrtek.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme