Budou hodně bruslit a hrát rychlý, důrazný hokej, očekává Zbořil před zápasem s Kazachstánem

České hokejisty čeká na mistrovství světa druhý duel ve skupině. Od 19.20 nastoupí proti Kazachstánu. Po Slovensku se kterým má společnou historii, se národní tým tentokrát utká se soupeřem, se kterým se moc často nepotkává. Obránce Zbořil se na střet s neznámým celkem těší.

Riga Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprezentační obránce Jakub Zbořil

Reprezentační obránce Jakub Zbořil | Zdroj: Profimedia

„Přiznám se, že jsem ten tým v životě neviděl hrát. Nevím, jak na tom jsou herně, ale očekávám, že budou kousaví, brusliví, chodit nám hodně do těla, hrát tvrdě a budou chtít hrát rychle,“ myslí si reprezentační obránce Jakub Zbořil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští hokejisté v druhém utkání na mistrovství světa nastoupí proti Kazachstánu

Naopak další obránce Ronald Knot má s kazašským hokejem zkušenost z doby, kdy hrál Kontinentální ligu za ruský Nižněkamsk: „Hodně hráčů je z Astany, téměř celý národní tým je tvořený z toho klubu. Výborně bruslí a mají obrovskou výhodu v tom, že spolu hrají celou sezonu. Jsou sehraní, budou mít kvalitní přesilovky právě z důvodu, že hrají dlouhodobě spolu.“   

Neznámý soupeř 

Čeští hokejisté zatím proti Kazachstánu odehráli jen čtyři zápasy a vždy s vítězným koncem. Naposledy se obě země utkaly na světovém šampionátu před sedmi lety. U výhry 3:1 byla ze současného kádru reprezentace čtveřice Červenka, Jordán, Kempný a Kundrátek. Pro ostatní to bude premiéra.

Mně se docela líbí, když se jde proti novým soupeřům. Je to neznámá, člověk neví, co může očekávat a musí se s tím vyrovnat na hřišti,“ dodává Zbořil. 

Čekat může rozhodně houževnatého soupeře, který na úvod šampionátu včera po obratu porazil Norsko 4:3 po nájezdech. Duel Česka proti Kazachstánu začne v 19.20, stejně jako přímý přenos Radiožurnálu a Radiožurnálu Sport.

top Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme