Švýcaři na mistrovství světa zůstávají stoprocentní. Američané přestříleli Brity

Hokejisté Švýcarska mají i po čtvrtém zápase plný počet bodů, obhájci stříbra si poradili s Norskem 4:1. Američané dali šest branek Britům, které ale mohou těšit tři vstřelené góly.

Tento článek je více než rok starý.

Bratislava (Aktualizováno: 19:25 15. 5. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Norové se proti obhájcům stříbra snažili přitvrdit hru marně

Norové se proti obhájcům stříbra snažili přitvrdit hru marně | Foto: Vasily Fedosenko | Zdroj: Reuters

Švýcarsko - Norsko 4:1

Švýcaři už se museli obejít bez Janise Mosera. Osmnáctiletý obránce si v předchozím utkání s Rakušany poranil zápěstí a bude mimo hru čtyři až šest týdnů. V šesté minutě šel favorit do vedení, když gólmana Holma překonal precizně provedeným blafákem do bekhendu Ambühl. Zvýšit mohl vzápětí Haas, jenže ten už tak úspěšný nebyl.

Palát, Faksa, Vrána. Do druhého útoku reprezentace se posouvá expert na vhazování z Dallasu

Číst článek

Seveřané pak nevyužili přesilovku, ve 14. minutě byl ale blízko vyrovnání Trettenes. Zakončoval zblízka, strážce švýcarské branky Genoni však utěsnil mezeru u levé tyče betonem. V 17. minutě zastavila Fialovu střelu tyč.

Po 34 vteřinách druhého dějství zvýšil Hischier, který protlačil puk za Holma u levé tyče. Další velkou možnost měl v 36. minutě Ambühl, ale norský gólman zasáhl betonem.
Ve třetí části rozezvučel Praplan v 45. minutě horní tyč.

Na začátku 50. minuty už ale Hofman potrestal špatnou rozehrávku Norů a zvýšil na 3:0. V 57. minutě zvýraznil náskok favorita svou druhou brankou Ambühl. Švýcaři nedostali v Bratislavě gól více než šest třetin, ale Genoni nakonec o čisté konto přišel po zásahu Lindströma.

USA - Velká Británie 6:3

Očekávaná výhra vysoce favorizovaných Američanů se z pohledu skóre nerodila lehce. Po sérii nevyužitých šancí se jako první prosadil v přesilové hře pohotově dorážející Van Riemsdyk.

Následně se do brejku dostal DeBrincat, ale britského brankáře Bownse nepřekonal a i díky tomu mohl Hammond vyrovnat. Britové skórovali podruhé na turnaji a opět se o gól postaral útočník Manchesteru.

Ještě v první třetině trefil Jack Hughes tyč. V 27. minutě se zámořští hráči radovali z druhé branky, ale jen chvilku. Rozhodčí Nikolic totiž Larkinův gól neuznal kvůli hře vysokou hokejkou. Následně trefil tyč Eichel.

Američané byli výrazně střelecky aktivnější a nakonec se dočkali i branek. Bownse překonal v přesilovce po brejku Keller a následně skórovali také Kreider a DeBrincat.
Šest sekund před koncem druhé třetiny sice dokázal Perlini snížit na 2:4, ale Kane hned minutu po přestávce své zaváhání, které pomohlo Britům k brance, napravil.

Favorit hrál v klidu, přehrával soupeře a přidal ještě další gól. Britové sice dokázali ještě jednou snížit, když se bezprostředně po návratu z trestné lavice trefil Davies, na výhře USA to ale nic nezměnilo. Brankář Bowns si nakonec připsal 59 zákroků, v závěru se vyznamenal při šanci možné jedničky letošního draftu Jacka Hughese.

Mistrovství světa v hokeji na Slovensku:
Skupina A (Košice):
USA - Velká Británie 6:3 (1:1, 3:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. J. van Riemsdyk (P. Kane, Suter), 30. Keller (Q. Hughes, Demko), 32. Kreider (Eichel, Suter), 38. DeBrincat (D. Ryan, P. Kane), 41. P. Kane (Kreider, Hanifin), 50. D. Ryan (Glendening, Hanifin) - 16. Hammond (D. Phillips), 40. Perlini, 57. Davies (Lachowicz). Rozhodčí: Nikolic (Rak.), Björk - Malmqvist (oba Švéd.), Lhotský (ČR). Vyloučení: 0:5. Využití: 2:0. Diváci: 5510.

Skupina B (Bratislava):
Švýcarsko - Norsko 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 6. Ambühl (Ch. Bertschy, Loeffel), 21. Hischier (Fiala), 50. Hofmann (Martschini), 57. Ambühl (Genazzi, S. Moser) - 59. T. Lindström (Reichenberg). Rozhodčí: Iverson (Kan.), Tufts (USA) - Dalton (Brit.), Nikulainen (Fin.). Vyloučení: 5:4, navíc Martinsen a Bonsaksen (oba Nor.) oba 10 min. Bez využití. Diváci: 4673.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme