Švýcaři hrají dlouhodobě skvělý hokej, hodnotí dalšího soupeře brankář národního týmu Hrubec

Vstupní zápas do hokejového světového šampionátu českým hokejistům nevyšel. Ale už v sobotu večer mají šanci na nápravu prohry, protože je čeká Švýcarsko. A čeští hokejisté cítí, že už musí začít bodovat.

Riga Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šimon Hrubec

Šimon Hrubec | Zdroj: Reuters

Den po prohře s Ruskem 3:4 čeká na české hokejisty další soupeř. V 19.15 nastoupí proti Švýcarsku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jaké změny v sestavě před zápase se Švýcarskem trenér Filip Pešán

„Bude to těžké, jako každý zápas, tady nebude lehkých zápasů. Musíme se na to dobře připravit, zregenerovat, abychom měli víc sil, než Švýcaři a zápas zvládli,“ říkal po prohře s Ruskem Jakub Flek, který dal na šampionátu první gól českého týmu a předvedl velmi dobrý výkon.

Ale se Švýcary čeká českou reprezentaci druhý zápas ve dvou dnech, zatímco soupeř bude hrát v Rize poprvé.

„Švýcaři hrají dlouhodobě skvělý hokej, takže nikdo z nás ten zápas nepodcení, to nepřipadá v úvahu. Zápas se nám nepovedl a musíme udělat další věci proto, abychom bodovali a začali sbírat důležité body do tabulky,“ přemítá o druhém soupeři brankář Šimon Hrubec. Kdo bude ve výhodě je podle něho složitá otázka.

„Zase bych to viděl na obě strany, má to výhody i nevýhody. My budeme hrát den po dni, kdy ta únava může být částečná a u Švýcarů může nastat to, co jsme pociťovali my, tedy seznámení s hřištěm, první zápas a určitá nervozita. Očekávám rychlý a pěkný hokej,“ přemítá brankář národního týmu.

Změny v sestavě

A přijdou i změny v sestavě. Trenér Filip Pešán plánoval prostřídání už před utkáním s Ruskem.

„Do hry se zapojí v řádném útoku Michal Špaček, Radan Lenc i Matěj Stránský a Lukáš Klok nastoupí v obraně. Jak ty útoky složíme, to ještě bude záležet na zdravotním stavu hráčů, je tam pár otazníků,“ uvedl trenér.

O tom, kdo bude chytat, je také jasno, ale Pešán si tuto informaci nechal pro sebe. Zápas se Švýcarskem začne v 19.15 a prostřednictvím serveru iROZHLAS.cz ho můžete sledovat ONLINE nebo naladit stanici Radiožurnál Sport.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme