Vysoká výhra českého týmu. Hokejisté porazili Nory 7:2 a na šampionátu jsou stoprocentní

Čeští hokejisté navázali na páteční vítězství proti Švédsku a i ve druhém zápase základní skupiny mistrovství světa vyhráli. Nory porazili 7:2. Blýskli se především tříbodoví Filip Hronek, Michael Frolík a Dominik Kubalík. Další zápas čeká reprezentaci v pondělí proti Rusku.

Tento článek je více než rok starý.

Bratislava (Aktualizováno: 22:30 11. 5. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost českých hokejistů (zleva) Michael Frolík, Radko Gudas a Jakub Voráček

Česká hokejová reprezentace | Zdroj: Reuters

Zatímco v pátek proti Švédsku nastoupil národní tým jen s jedenácti útočníky, pro sobotní zápas s Nory čeští trenéři na soupisku dopsali Hynka Zohornu, který nastoupil ve čtvrté formaci se svým bratrem Tomášem a Dmitrijem Jaškinem. Do brány se místo Patrika Bartošáka postavil Šimon Hrubec.

I ve druhém utkání na šampionátu se Čechům podařilo krátce po začátku utkání vstřelit branku. Jakub Voráček našel na modré čáře Filipa Hronka, který v čase 2:33 zamířil přesně mezi betony norského brankáře.

O čtyři minuty později už to po drtivé české ofenzivě bylo o dvě branky, opět díky přesné trefě obránce Hronka, který tentokrát zamířil do horního rohu norské brány. Česká převaha byla přerušena v polovině první třetiny, kdy byl Ondřej Palát vyloučen a Tobias Lindström po pouhých osmnácti vteřinách využil přesilovku.

Netrvalo to však dlouho a už po pěti minutách hry si čeští hokejisté vzali dvoubrankové vedení zpět, a to dokonce v oslabení. V poslední vteřině dvouminutového trestu Radka Gudase se prosadil Michael Frolík, který si z obranného pásma vybruslil až do útočného a ranou z mezikruží překonal Henrika Haukelanda.

ONLINE: Norsko - Česko 2:7

Číst článek

Do druhé třetiny vstoupili čeští hokejisté s dvoubrankovým náskokem, který záhy zvýšili. Norové si ve 23. minutě zápasu nepohlídali střídání a byli za příliš mnoho hráčů na ledě vyloučeni.

V přesilové hře nejprve Voráček trefil jen horní tyč norské branky, vzápětí ale poslal střílenou přihrávku do brankoviště, kde ji tečoval Frolík a přidal svůj druhý gól v utkání.

Norové si zřejmě uvědomili, že s Čechy to nebude o nic lepší než v pátek s Rusy, kterým Seveřané podlehli 2:5. Po klidnější pasáži v polovině zápasu se čeští hokejisté v 34. minutě opět prosadili. Dominik Kubalík nahrál přesně mezi kruhy Michalu Řepíkovi, jehož dělovce pomohl do vlastní branky jeden z norských beků.

Do třetí třetiny vyměnili Norové brankáře, Haukelanda nahradil Henrik Holm. Hned po 52 vteřinách snížil na 2:5 Sondre Olden, když šikovně tečoval za Hrubcova zády nahození Mathise Olimba od modré čáry.

Norové se ale nemohli radovat příliš dlouho, jen o 38 vteřin později totiž české hokejisty poslal zpět do čtyřbrankového vedení Filip Chytil, který tečoval dělovku Jana Rutty za bezmocného Holma. Krátce poté už to ale bylo o pět gólů, na debakl totiž v 45. minutě zadělal Dominik Kubalík, který proměnil další přesnou přihrávku Jana Kováře.

Do konce zápasu měli ještě Češi hned několik šancí, poosmé se jim ale norského brankáře Holma překonat nepodařilo. Také Šimon Hrubec v české brance už další střelu nepustil a zápas tak skončil vysokou výhrou českého týmu.

„Do utkání jsme vstoupili s obrovskou chutí. Velice rychle jsme se dostali do vedení, což nás uklidnilo. Potom tam sice byly opět chybičky v obraně a soupeř nás začal trošku dohrávat, ale po první třetině jsme si řekli, abychom to ještě více zjednodušili, a myslím si, že se to podařilo,“ řekl po zápase Radiožurnálu Sport trenér Miloš Říha.

ČR - Norsko 7:2 (3:1, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Hronek (J. Voráček, Frolík), 7. Hronek (D. Kubalík, Řepík), 16. Frolík, 24. Frolík (Voráček), 34. Řepík (D. Kubalík, Hronek), 42. Chytil (Rutta, J. Vrána), 45. D. Kubalík (Jan Kovář) - 11. T. Lindström (Holös, Martinsen), 41. Olden (M. Olimb). Rozhodčí: Kaukokari (Fin.), Schukies (Něm.) - Leemakers (Niz.), Šišlo (Rus.). Vyloučení: 7:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 9033.
Sestavy:
ČR: Hrubec - Hronek, Kolář, Rutta, Moravčík, Gudas, D. Sklenička, D. Musil - J. Voráček, Simon, Frolík - J. Vrána, Chytil, Palát - Řepík, Jan Kovář, D. Kubalík - H. Zohorna, Jaškin, T. Zohorna. Trenéři: Miloš Říha, Robert Reichel a Karel Mlejnek.
Norsko: Haukeland (41. Holm) - Holös, Lesund, Espeland, Bonsaksen, Johannesen, Nörstebö, Bull - Patrick Thoresen, M. Olimb, Olden - Valkvae Olsen, Haga, Rosseli Olsen - Martinsen, T. Lindström, Trettenes - Röymark, Reichenberg, K. Forsberg - Kristiansen. Trenéři: Petter Thoresen, Sjur Robert Nilsen a Per-Erik Alcén.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme