Obránce Rutta reprezentaci na mistrovství světa nepomůže, Chicago ho neuvolní

Obránce Jan Rutta z Chicaga českou hokejovou reprezentaci na květnovém mistrovství světa v Dánsku neposílí. Sedmadvacetiletého účastníka loňského šampionátu v Paříži, který má za sebou premiérovou sezonu v NHL, klub neuvolnil. Zatím jediným jistými posilami z NHL pro přípravu na MS tak zůstávají talentovaní útočníci Filip Chytil z New York Rangers a Filip Chlapík z Ottawy.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Rutta

Jan Rutta | Foto: Marc DesRosiers-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

„Dostali jsme od (generálního manažera reprezentace) Jirky Fischera esemeskou informaci, že ho neuvolnila organizace, takže Rutta na mistrovství světa nebude," řekl po středečním tréninku týmu v pražské Tipsport Aréně asistent trenéra Jiří Kalous. „Nemáme bližší informace. Až budeme mluvit s Jirkou Fischerem, tak budeme vědět víc, ale teď je v Americe hluboká noc," dodal.

Prvními posilami hokejové reprezentace z NHL jsou útočníci Chytil a Chlapík

Číst článek

Odchovanec Písku Rutta si vybojoval hned po příchodu do zámoří z Chomutova místo v prvním týmu Chicaga. I kvůli zranění ale sehrál jen 57 z 82 utkání a připsal si 20 bodů za šest branek a 20 asistencí. Byl tak nejproduktivnějším českým bekem v sezoně NHL.

Loni v červnu podepsal s Blackhawks jako nedraftovaný volný hráč roční dvoucestnou smlouvu se základním příjmem 925 tisíc dolarů. Před měsícem si jeho služby Chicago pojistilo nově na rok na 2,3 milionu dolarů.

„Je to nepříjemné, protože Honza Rutta podával výborné výkony. Je velká škoda, že se nemůže zúčastnit. Další ztráta je to v tom, že je to pravoruký obránce do přesilovek. Je to citelné oslabení, ale samozřejmě se s tím musíme vyrovnat," doplnil Kalous.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme