Tým Chvojkovice-Brod proslavil filmový judista Koudelka, jeho hokejová odnož hraje okresní přebor

Soutěžní hokejový zápas může být vypjatý, i když zrovna nejde o mistrovský titul. V okresním přeboru často bývá na ledě víc hokejistů než diváků na tribunách. Hráči se ale i tak dovedou vybičovat. Jako například při rozhodujícím finále jihlavského okresního přeboru, ve kterém porazil tým HAS Jihlava Chvojkovice-Brod 8:4.

Tento článek je více než rok starý.

Jihlava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V publiku sedí deset diváků, takže když se trochu snažíte, zaslechnete víc než jen zvuk píšťalky rozhodčího, přesto se zde hraje finále - rozhodující duel okresního přeboru. Jeho aktéři jsou ale unavení úplně stejně, jako ligoví hokejisté.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaký byl rozhodující zápas jihlavského okresního přeboru mezi týmy HAS Jihlava a Chvojkovice-Brod natáčel reportér Radiožurnálu Jan Kodet

„Netrénujeme, sejdeme se jednou za čtrnáct dní na zápas. Teď jsem byl čtyři dny po horách, přijel jsem, byl jsem tři hodiny doma a šel jsem na zápas. Hrozný,“ postěžoval si Radiožurnálu Sport hráč vítězného týmu HAS Jihlava a bývalý výborný útočník Dukly Daniel Hodek.

V okresním přeboru trvá zápas 3x15 minut a mezi třetinami jsou jen dvouminutové přestávky. To prý ale zas tak nevadí. „Myslím, že je to úplně jedno. Je tam nějaká přestávka, takhle se to hraje… kvůli ledu,“ vysvětluje Hodek.

V jedné věci je ale finále okresního přeboru podivuhodné. Ve třetí třetině bylo vidět hned několik poměrně ostrých zákroků a také zkušený Daniel Hodek si odpykal trest za krosček.

„Je to hokej, patří to k tomu i na téhle úrovni. Hraje se do těla a každý chce vyhrát,“ což ostatně kromě Hodka potvrzuje i trenér vítězného týmu HAS Jihlava Vítězslav Holub.

Hokej pro radost a sklenici piva. Na Rakovnicku se hraje BNB Cup, nástupce odborářské ligy

Číst článek

„Emoce tam musí být, protože každý chce samozřejmě vyhrát a v té chvíli je jedno, jestli je to okresní přebor, první liga nebo extraliga,“ říká Holub.

Zvítězit v jihlavském okresním přeboru chtěl také druhý finalista. Tým, jehož název každý dobře zná z filmu Jáchyme, hoď ho do stroje – STS Chvojkovice-Brod.

A právě třeba trochu legrační pojmenování klubu cosi říká: hráči přeci jen hrají trochu víc pro zábavu než pro slávu a pro peníze. I když se řada z nich hokejem kdysi živila, teď se jím chtějí hlavně pobavit.

„Je tady pořád dost spoluhráčů, bývalých hokejistů, které jsem potkával. Baví mě to s nimi, jsem spokojený,“ mluví o hokejovém okresním přeboru Tomáš Mejzlík.

Jan Kodet Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme