Česko – Bělorusko 3:0. Hokejisté mají první tříbodovou výhru, rozhodli už v první třetině

Čeští hokejisté při svém pátém vystoupení na mistrovství světa porazili Bělorusko 3:0 a posunuli se na třetí místo skupiny A. Vítězství nad nejslabším týmem kodaňské osmičky zajistili už v první třetině Libor Šulák, Roman Horák a Michal Řepík.

Tento článek je více než rok starý.

Kodaň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Libor Šulák dal svůj první reprezentační gól

Libor Šulák dal svůj první reprezentační gól | Foto: Grigory Dukor | Zdroj: Reuters

Čeští hokejisté se až v pátém zápase v základní skupině A mistrovství světa dočkali první tříbodové výhry. Proti nejslabšímu týmu kodaňské osmičky Bělorusku dominovali především v první třetině a vyhráli 3:0.

ONLINE: Bělorusko - Česko 0:3

Číst článek

Bělorusové na tým Josefa Jandače vyrukovali s těsnou a nepříjemnou obranou, rozhodčí je za to odměňovali dvouminutovými tresty. První přesilovku ještě v bílém hrající Češi nevyužili, nevedlo se jim ani ve výhodě pěti proti třem, ale po návratu Falkovského na led se už proti čtveřici soupeřů prosadil Libor Šulák ranou od modré čáry, český bek vstřelil svůj první gól v reprezentaci.

Těžký moment přežila obrana v čele s Pavlem Francouzem při čtyřiminutovém trestu Romana Červenky, ustála ho bez inkasovaného gólu a posledních pět minut český tým ovládl. Nejdřív Tomáš Plekanec skvělou individuální akcí vyšachoval běloruskou obranu a Roman Horák zvyšoval na 2:0 už do prázdné klece, třetí gól přidal chvíli před přestávkou ranou pod břevno Michal Řepík.

Kaňkou na první třetině je zranění ramene Andreje Nestrašila, pro kterého utkání skončilo už při prvním střídání.

Druhá třetina byla klidnější a gól nepadl, za oběma brankáři zato zvonily tyčky. Bělorus Trus se jen ohlédl za ranou Moravčíka, která se odrazila od břevna, stejné místo na druhé straně trefil Gavrus. Možnost navýšit náskok měl v závěru po přesilové hře Nečas, ale trefil pouze levou tyčku, od které se puk odrazil do Trusova betonu.

V podobném tempu probíhala i třetí třetina. Češi byli většinu času na puku, jenže do větších šancí se dostávali méně.

Jednu z mála gólových šancí měl Tomáš Hyka po pasu Pastrňáka, ale proti střele se znovu vytáhl běloruský gólman.

Češi se díky první tříbodové výhře na turnaji dostali na třetí místo skupiny A s devíti body. Další zápas odehrají svěřenci Josefa Jandače v neděli od 16.15 proti Francii.

V souběžně hraném zápase sice jako první inkasovali Američané, pak ale spolufavorité skupiny B nasázeli Jižní Koreji 13 gólů. Navíc se mohou těšit na přílet Nicka Bonina z Nashvillu. 

Mistrovství světa - Skupina A (PLATNÉ K 11. 5. 2018)
Tým Z V VP PP P Skóre B
1. Švédsko 4 4 0 0 0 19:2 12
2. Rusko 4 3 0 1 0 23:4 10
3. Česko 5 1 3 0 1 17:12 9
4. Švýcarsko 4 2 1 1 0 14:9 9
5. Slovensko 4 2 0 1 1 9:8 7
6. Francie 5 2 0 0 3 12:18 6
7. Rakousko 5 0 0 1 4 6:26 1
8. Bělorusko 5 0 0 0 5 4:25 0

Mistrovství světa v hokeji v Dánsku:
Skupina A (Kodaň):
ČR - Bělorusko 3:0 (3:0, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Šulák (Krejčí), 16. Horák (Plekanec), 19. Řepík (Moravčík, Červenka). Rozhodčí: Gofman (Rus.), Schukies - Kohlmüller (oba Něm.), Sormunen (Fin.). Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. Diváci: 5636.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme