Švédové si podmanili severské derby, norskému soupeři nasázeli sedm branek a vyhráli

Hokejisté Švédska porazili na mistrovství světa v Tampere Norsko jednoznačně 7:1. Až do 28. minuty přitom vedl favorit o jediný gól, než zvýšila na 2:0 čerstvá posila Tre kronor William Nylander. Vedle toho přidal i dvě nahrávky. Třemi body (2+1) se zaskvěl i další útočník Jacob Peterson. Vítězové využili čtyři z pěti přesilových her.

sledovali jsme online Tempere (Finsko) (Aktualizováno: 22:17 22. 5. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švédsko hraje na mistrovství světa s Norskem

Švédsko hraje na mistrovství světa s Norskem | Zdroj: Reuters

Švédové sice dostali hned zkraje zápasu po velké skrumáži v norském brankovišti kotouč za brankovou čáru, ale po trenérské výzvě Norů byl gól odvolán.

Utkání Švédsko - Norsko jsme sledovali ONLINE

Číst článek

Jinak se ale favorit jen pomalu zahříval na provozní teplotu. Do vedení mu pomohla početní výhoda po faulu Bulla, kterou ve 12. minutě využil Peterson. Sami Švédové pak museli na 36 sekund dokonce do tří, ale odolali a těsné vedení uhájili až do přestávky.

Druhá třetina

Bemström ve druhém dějství sice neuspěl v přesilovce Švédů, ale na začátku 28. minuty následovala další a v ní se o slovo přihlásil hvězdný Nylander, který gólmana Arntzena propálil dobře mířenou ranou na bližší tyčku.

V tu chvíli jakýkoliv odpor Norů skončil. O 64 sekund později dal druhý dnešní gól Peterson. Ve 32. minutě se prosadil Asplund a ještě před druhou pauzou zvýšil v přesilovce Wallmark.

Poslední třetina

Dohrávalo se už jen z povinnosti. Po 44 sekundách třetí třetiny zařídil alespoň dílčí radost Norů Fladeby. S odpovědí přispěchal po chvilce Friberg. Hned po rozehrání přišel kuriózní moment, Haga nahodil puk, trefil jednoho z čárových rozhodčích a od jeho nohy se kotouč odrazil do prázdné branky, kterou ve snaze zastavit nahození opustil Hellberg.

Branka ale právě kvůli zásahu sudího nemohla být uznána, což rozhodčí potvrdili ještě u videa. Na konci 50. minuty uzavřel skóre druhým gólem Asplund, který zužitkoval další početní výhodu.

Mistrovství světa v hokeji ve Finsku:

Skupina B (Tampere):

Švédsko - Norsko 7:1 (1:0, 4:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 12. Peterson (E. Gustafsson, Nylander), 28. Nylander (E. Gustafsson, Peterson), 29. Peterson (Grundström, Tömmernes), 32. Asplund (Kellman), 38. Wallmark (Dahlin, Bemström), 44. Friberg (O. Lang, Aman), 50. Asplund (Nylander, Wallmark) - 41. Fladeby (Johannesen, K. Olimb). Rozhodčí: Šír (ČR), Ansons (Lot.) - Briganti (USA), Obwegeser (Švýc.). Vyloučení: 4:5. Využití: 4:0. Diváci: 3707.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme