Hokejovou reprezentaci opustil Robin Hanzl, proti Rusům bude chytat Bartošák

Útočník hokejové reprezentace Robin Hanzl opustil českou výpravu na mistrovství světa. V Bratislavě se účastník šampionátu z roku 2017 dosud nedostal na soupisku. Šance třicetiletého centra dostat se do hry navíc snížila pozvánka pro Radka Faksu z Dallasu, který má dorazit během pondělí.

Bratislava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robin Hanzl si proti Rusku nezahraje

Robin Hanzl si proti Rusku nezahraje | Foto: Maxim Shemetov | Zdroj: Reuters

Útočník moskevského Spartaku Hanzl absolvoval tři ze čtyř turnajů Euro Hockey Tour v sezoně a byl ve výběru kouče Miloše Říhy od 25. března, kdy se v Praze sešla reprezentace poprvé na startu přípravy na šampionát.

Neskutečné štěstí, přítelkyně byla úžasná, září Bartošák po rychlé cestě k porodu

Číst článek

„Robin odjel včera domů, dali jsme mu stejně na výběr, jak měl před mistrovstvím i Martin Zaťovič,“ řekl novinářům asistent trenéra Robert Reichel.

Zaťovič si mohl před závěrečnou nominací na MS vybrat, zda chce čekat na šanci, jestli ho trenéři nakonec v dějišti turnaje zapíšou na soupisku. Vybral si ale, že se po těžké sezoně raději připraví na tu další a dá prostor mladším hráčům.

Na soupisce zbývají poté, co trenéři zapsali jako třetího gólmana Pavla Francouze, ještě tři volná místa. Aktuálně je na ní vedle brankářů sedm obránců a 12 útočníků. „Necháváme to všechno ještě otevřené. Zatím není třeba dopisovat někoho dalšího,“ dodal Reichel.

Čeští hokejisté nastoupí do utkání na mistrovství světa proti Rusku s Patrikem Bartošákem v brance. Šestadvacetiletý gólman vychytal v pátek vítězství 5:2 nad úřadujícími mistry světa Švédy, následně odjel k porodu do Ostravy a jako novopečený otec syna Damiana kryl v sobotním duelu s Nory záda Šimonu Hrubcovi. 

„Sestava bude stejná jako proti Norsku, změna bude jen na postu brankáře,“ prozradil po  dobrovolném rozbruslení českých hokejistů asistent trenéra Robert Reichel.

Na ledě v pondělí strávili zhruba půlhodinu všichni tři brankáři Bartošák, Hrubec a Pavel Francouz, jenž se k týmu připojil v neděli, obránci Petr Zámorský, David Musil a Filip Hronek a útočníci Jan Kovář, Dominik Kubalík a David Tomášek. Zámorský s Tomáškem jsou zatím mimo soupisku.

Zápas národního týmu s Ruskem začne v 16.15. V přímém přenosu ho vysílá Radiožurnál i digitální stanice Radiožurnál Sport. Server iROZHLAS.cz pak nabízí online přenos.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme