Rusko - Česko 3:0. Národní tým poprvé na mistrovství světa prohrál, sborné nedal ani gól

Čeští hokejisté nezvládli své třetí vystoupení na mistrovství světa v Bratislavě a po dvou úvodních vítězstvích tentokrát prohráli s Ruskem 0:3. O ruské góly se postarali Sergej Andronov, Nikita Gusev a Nikita Zajcev.

Bratislava (Aktualizováno: 18:32 13. 5. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Souboj dvou dosud stoprocentních týmů v Bratislavě nezačal v nijak závratném tempu. Rusům chyběla proti dobře bránícím českým reprezentantům lehkost z minulých utkání proti Norsku a Rakousku, Češi zase nedokázali favorita zaskočit aktivní hrou podobně jako v pátek Švédy.

Utkání Rusko - Česko jsme sledovali online

ONLINE: Rusko - Česko 3:0.

Úvodní branka tak přišla až po první výraznější chybě, když český tým ve 14. minutě špatně střídal a úplně volný Sergej Andronov po přihrávce Dinara Chafizulina pohotově propálil Patrika Bartošáka.

Inkasovaný gól český tým probral a hned o chvíli později se do zajímavé šance dostal Michael Frolík, v dobré pozici ale střílel jen do brankáře. V další šanci zase Dominik Simon po přistrčení Jakuba Voráčka branku netrefil.

V úvodu druhé části mohli Rusové odskočit do dvougólového vedení, překonaného Bartošáka ale na poslední chvíli pohotově zastoupil Filip Hronek a puk po akci Nikity Kučerova odpálil do bezpečí.

Ve 33. minutě ujeli Rusové do přečíslení dva na jednoho, Bartošák ale střelu Nikity Guseva skvěle vyrazil. O dvaadvacet sekund později už se ale ruský útočník gólu dočkal, když si najel do volného prostoru, dostal puk od Kučerova a s odrazem o Bartošákův beton dostal puk do sítě.

Teprve po druhé inkasované brance o sobě dal znovu vědět i český tým, jenže nejdřív neuspěl sám před brankářem Andrejem Vasilevským Jan Kovář s bekhendovou kličkou a pak se neujaly ani další pokusy během českého tlaku v ruském pásmu.

Na začátku třetí třetiny hráli Češi přesilovku a málem se jim podařilo snížit, tvrdá střela Jakuba Vrány ale skončila na tyči. A branková konstrukce zachránila sbornou i o chvíli později, když Tomáš Zohorna trefil bekhendem břevno.

Národní tým jako by se v poslední třetině konečně uvolnil a zatápěl ruským obráncům, ve finální fázi ale českým hráčům chyběl klid, případně je vychytal pozorný Vasilevskij. Naopak mohlo to být i 3:0, když se k odraženému puku dostal Ilja Kovalčuk, naštěstí pro Čechy ale trefil jen tyč.

Český tým se pak snažil v závěru ještě zdramatizovat zápas odvoláním Bartošáka s hráčem v poli navíc, místo snížení ale přišel jen třetí ruský gól, když Nikita Zajcev trefil odkrytou branku.

Český tým tak poprvé na turnaji prohrál, naopak Rusové zůstávají stoprocentní a vedou skupinu B. Dalším soupeřem národního týmu bude ve čtvrtek v 20.15 Lotyšsko.

Mistrovství světa v hokeji na Slovensku:
Skupina B (Bratislava):
ČR - Rusko 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Andronov (Chafizullin, Něstěrov), 33. Gusev (Kučerov), 60. Zajcev. Rozhodčí: Staňo (SR), Iverson - Vanoosten (oba Kan.), Sormunen (Fin.). Vyloučení: 3:5, navíc Hronek (ČR) 10 min. Bez využití. Diváci: 9085.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme