Hokejisté Slovenska získali po úvodní porážce na šampionátu první body, Lotyšsko porazili 2:1

Slovenští hokejisté si po úvodní porážce s českým týmem (2:3) připsali v základní skupině B mistrovství světa první bodový zisk, když zdolali v Rize domácí Lotyšsko 2:1. Tým pořadatelské země vyšel podruhé naprázdno, v pátek prohráli Lotyši v úvodním hracím dnu šampionátu s Kanadou 0:6. O sobotním úspěchu Slováků rozhodl vítězným gólem v čase 50:04 útočník Marek Hrivík.

Riga (Aktualizováno: 22:15 13. 5. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenští hokejisté hrají s Lotyšskem

Slovenští hokejisté hrají s Lotyšskem | Zdroj: Reuters

Slováci začali ve snaze o nápravu prohry s Čechy na výbornou. Hned v úvodu získal puk po chybě Lotyšů za vlastní brankou Cehlárik, krásnou bekhendovou přihrávkou naslepo našel před brankovištěm číhajícího Sukeľa a ten nedal brankáři Šilovsovi ani nejmenší šanci úspěšně zasáhnout.

Utkání Slovensko - Lotyšsko jsme sledovali online

Číst článek

Před přestávkou mohl nejprve vyrovnat Balcers, ale Škorvánek ho vychytal, na druhé straně zachránila Šilovse při další šanci Sukeľa branková konstrukce.

V úvodu druhé části se Slováci ubránili v oslabení, poté se blýskl Šilovs výborným zákrokem proti Grmanovi. Ve 32. minutě pálil nebezpečně Hudáček, ale domácí gólman byl i tentokrát ve střehu.

Po vyloučení Okuliara mohl vyrovnat Balcers, ani Škorvánek se ale nenechal zahanbit a uhájil těsné vedení Slováků, ale pouze dočasně. Ve 37. minutě už po skončení přesilovky rozjásal Lotyše Abols, který s přehledem proměnil samostatný únik.

Rovněž ze sóla mohl ve 48. minutě vrátit na stranu slovenského výběru vedení Hudáček, jenže v konfrontaci se Šilovsem selhal. Svěřence kanadského kouče Craiga Ramsayho to nemuselo mrzet dlouho, neboť v začínající 51. minutě uklidil pohotovou dorážkou kotouč za Šilovsova záda po Kochově pokusu Hrivík. Lotyšům v závěru nepomohla k vyrovnání ani hra bez gólmana.

Mistrovství světa v hokeji - skupina B (Riga):

Slovensko - Lotyšsko 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. M. Sukeľ (Cehlárik), 51. Hrivík (P. Koch, Pánik) - 37. Abols. Rozhodčí: Holm (Švéd.), Sewell (Brit.) - Briganti (USA), Kroyer (Dán.). Vyloučení: 5:1. Bez využití. Diváci: 8930.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme