Slovenští hokejisté prohráli s Ruskem, čtvrtfinále se jim vzdaluje. Norsko porazilo Jižní Koreu

Slovenští hokejisté potřebovali v pondělním zápase proti Rusku vyhrát, aby měli případný postup ze skupiny ve svých rukou. To se jim ale nepodařilo, když podlehli sborné 0:4. Ve druhém odpoledním utkání porazilo Norsko Jižní Koreu 3:0.

Tento článek je více než rok starý.

Kodaň (Aktualizováno: 18:59 14. 5. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Souboj mezi ruskými a slovenskými hokejisty

Souboj mezi ruskými a slovenskými hokejisty | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Rusko - Slovensko 4:0

Do vedení se ruští hokejisté dostali už ve 12. minutě, když do prázdné brány doklepl puk Maxim Mamina. Do konce první třetiny přidal ještě druhou ruskou trefu Nikita Gusev.

Ve druhé třetině se diváci v kodaňské Royal Aréně další trefy nedočkali. Stále více šancí k tomu měli ruští hokejisté, ale zlepšený výkon slovenské obrany jim v tom zabránil. Směrem dopředu Slováci však příliš nebezpeční nebyli.

V 59. minutě, kdy slovenští hokejisté zkoušeli hru bez brankáře, do prázdné brány uklidil kotouč Maxim Šalunov. Definitivní pojistku přidal znovu při hře Slováků v šesti Arťom Michejev.

Slováci jsou nyní ve skupině A pátí a čeká je ještě zápas s Běloruskem, který rozhodne o jejich postupu do čtvrtfinále. Rusové jsou druzí a budou ještě hrát v úterý se Švédskem.

Jižní Korea - Norsko 0:3

Skóre zápasu otevřel Tobias Lindström ve 14. minutě, kdy Norsko hrálo přesilovku. Jeho první střela ještě byla zblokována, ale následně se trefil ranou pod horní tyčku.

Další branky přišly až ve třetí třetině. Nejdřív se prosadil Thomas Valkvae Olsen a tři minuty po nim pojistil norské vítězství Jonas Holös ranou mezi brankářovy betony.

Korejci jsou dalšími sestupujícími z elitní hokejové skupiny. Sestup už má jistý ze skupiny A Bělorusko, které stejně jako Korea nezískalo ani bod. Norové jsou ve skupině B předposlední a slaví na turnaji první výhru za tři body.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme