'Švédů byl plný led, byli jsme všude a nikde.' Čeští hokejisté poprvé v přípravě na MS prohráli

Konfrontace s týmem plným hráčů NHL české hokejové reprezentaci příliš nevyšla. Národní tým prohrál ve Švédsku v rámci Euro hockey tour 1:3 a zápas jasně ukázal, že Češi musí pro mistrovství světa výrazně přidat.

Stockholm Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záběr ze zápasu Česko Švédsko

Záběr ze zápasu Česko Švédsko | Zdroj: Reuters

„Švédů byl plný led, my jsme byli všude a nikde. Prohrávali jsme souboje, byli lepší v pohybu, na puku. Na druhou stranu je si potřeba říct, že jsme hráli s jedním z nejlepších týmů, s mistry světa. Na tom to ale nic nemění, máme na čem pracovat,“ říká pro Radiožurnál nejzkušenější člen Jandačova výběru Roman Červenka.

První porážka v přípravě na mistrovství světa. Hokejisté podlehli Švédsku 1:3

Číst článek

Až do zápasu se Švédskem dosud český tým v přípravě sbíral vítězství, jak na běžícím pásu. Jenže sedm předcházejících výher je zapomenuto.

Až čtvrteční soupeř se totiž složením i výkonem blížil těm, s kterými se Češi budou měřit na světovém šampionátu. Trenér Jandač tak mohl poprvé vidět, jak se hráči na pomezí nominace vyrovnávají s hrou proti top týmům a s tímto poznatkem už pomalu může upřesňovat sestavu pro Dánsko.

„Pochopitelně se blížíme. Každým zápasem. Uvidíme tady ještě další dvě utkání. Nějaké závěry teď dělat nechci, ale každým zápasem se něčemu blížíme,“ vysvětluje kouč národního týmu.

K tomu ale potřebuje vidět v akci i další možní adepty na účast na mistrovství světa a tak ještě na Švédské hry povolává i mladého útočníka Komety Martina Nečase, který jen co dobral antibiotika, už balí kufry a letí do Stockholmu

„Přicestují i s Jaškinem. Potřebujeme, aby šli na led, aby byli na ledě. Uvidíme, půjdou potom do toho zápasu nedělního, do sobotního asi ne,“ dodává Jandač.

Právě nedělní duel s Ruskem, o kterém mluví trenér hokejové reprezentace, bude posledním zápasem před světovým šampionátem, po něm už kouč národního týmu oznámí konečnou nominaci.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme