Tampa rozstřílela Islanders 8:0 a je krok od finále NHL, jeden gól zaznamenal i útočník Palát

Hokejisté Tampy Bay s Ondřejem Palátem a Janem Ruttou v sestavě porazili v pátém zápase semifinálové série NHL New York Islanders 8:0 a od postupu do finále Stanley Cupu je dělí jedna výhra. Palát se na vysokém vítězství Lightning podílel jednou brankou, Rutta nebodoval.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát

Ondřej Palát | Zdroj: Reuters

Tampa Bay nakročila za úspěchem již v první třetině, kterou vyhrála 3:0. Skóre zápasu otevřel po 45 vteřinách Steven Stamkos.

Palátova asistence Tampě k výhře nestačila, Islanders v semifinálové sérii NHL srovnali stav

Číst článek

Ve druhé polovině prvního dějství zvýšili na tříbrankový rozdíl Yanni Gourde s Alexem Killornem a poslali brankáře Semjona Varlamova na střídačku newyorského celku.

Druhá část přinesla další tři přesné zásahy v brance Islanders. V přesilových hrách se prosadili Stamkos a Killorn a mezi jejich trefy vtěsnal svůj gól Palát. Český útočník v 36. minutě tečoval pokus obránce Davida Savarda od modré čáry a svou čtvrtou brankou v probíhajícím play-off zvýšil na 5:0.

V závěru druhé třetiny se Rutta dostal do slovní potyčky s Matthewem Barzalem, kterou útočník Islanders ukončil nesmyslným krosčekem na hlavu českého beka. Rozhodčí čtyřiadvacetiletého Kanaďana vyloučili do konce utkání a nabídli Tampě další přesilovou hru.

Sestřih ze zápasu Tampa Bay – NY Islanders:

Barzalova pětiminutového vyloučení využil v úvodu třetí části nejlepší střelec bojů o Stanleyův pohár Brayden Point a prodloužil svou střeleckou sérii na osm zápasů. Skóre v 53. minutě uzavřel netradiční střelec.

Obránce Luke Schenn nahodil kotouč od modré čáry a s přispěním teče bránícího Ryana Pulocka vstřelil svou první branku ve vyřazovacích bojích od sezony 2015/2016.

Semifinále play off NHL – 5. zápas:

Tampa Bay – New York Islanders 8:0 (3:0, 3:0, 2:0)
Branky: 1. a 26. Stamkos, 16. a 38. Killorn, 12. Gourde, 36. Palát, 42. B. Point, 53. L. Schenn. Střely na branku: 40:21. Diváci: 14 791. Hvězdy zápasu: 1. Stamkos, 2. Killorn, 3. Vasilevskij (všichni Tampa Bay). Stav série 3:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme