Musíme být rádi za každé vítězství, tvrdí Vlasák

Čeští hokejoví reprezentanti mají po včerejším duelu s Německem za sebou základní skupinu, a zároveň další hokejovou detektivku, která bez nadsázky trvala do poslední minuty zápasu. Vítězství nad naším západním sousedem 7:5 znamená, že náš tým půjde do osmifinálové skupiny s plným počtem čtyř bodů, což je velice milý dáreček. Byla to ale perná výhra, což dosvědčí i náš nejlepší hráč v utkání Tomáš Vlasák.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté

Čeští hokejisté

Určitě to bylo těžké. Trápili jsme se už s Japoncema a v zápase s Německem padalo strašně moc gólů. Myslím ale, že každé vítězství je cenné, protože tito papírově slabší soupeři se proti nám snaží hrát urputnou obranu a samozřejmě se snaží, aby uspěl.

Možná nejeden domácí fanoušek se díval na to vaše perně vybojované vítězství trošku s despektem, protože jste pro ně "zlatí hoši", kteří by si měli poradit s "nějakými" Němci. Stačí ale připomenout, že na loňském světovém šampionátu, který pro nás nakonec skončil zlatým úspěchem, jste s Německem remizovali 2:2. Připomínali jste si toto v průběhu zápasu?

Ten tlak od fanoušků je samozřejmě veliký. Chtěli by, abychom hladce vyhrávali, ale to prostě dneska nejde. Hokejový svět se tak vyrovnává, že každé vítězství je cenné a musíme být za něj rádi.

Vy jste byl vyhlášen nejlepším hráčem našeho týmu. Po celé utkání jste se svými spoluhráči v útoku Čajánkem a Ujčíkem dřeli, ale hlavně v 9. minutě jste rychle odpověděl na vedoucí gól Němců a ve 39. jste nás zase dostal do vedení poté, co Německo vyrovnalo na 3:3. Za to Vás spoluhráči asi hodně poplácávali po zádech, je to tak?

To samozřejmě, ale měl jsem štěstí, že to na mě vyšlo a kluci z útoku mi to skvěle připravili a já jsem dvakrát zakončoval do prázdné brány. Takže pochvala patří také jim.

Už jste si stačili vyříkat, proč jste pětkrát inkasovali?

Samozřejmě jsme se o tom bavili a měli bychom asi zlepšit hru v oslabení. To znamená hrát trochu agresivněji a tím nedovolit soupeři dávat kontaktní góly, protože jakmile vedeme o dvě nebo tři branky, je pro soupeře těžší zvednout hlavu. Což právě nebyl případ s Německem, kdy jsme je nechali ve dvaceti vteřinách vyrovnat na 3:3. Soupeři narostou křídla a pro nás je to pak hrozně těžké.

Nyní vás čeká dvoudenní odpočinek. Potom se utkáte s jedním z dvojice Itálie, Lotyšsko a dále s Kanaďany a Američany. Jak se tváříte na tuto konstelaci pro osmifinálovou skupinu?

Do té skupiny jdeme se čtyřmi body a začneme, podle mého názoru, s Lotyši. Zase to nebude jednoduchý zápas. Jak říkám, musíme jít od zápasu k zápasu, a pokud budeme vyhrávat, bude to jen dobře. Do čtvrtfinále chceme jít samozřejmě z prvního místa a udělat si tak dobrou výchozí pozici pro další boje.

Aleš Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme