Muži ve skiatlonu medailový úspěch Neumannové nezopakovali

Do olympijského závodu mužského skiatlonu na 15 kilometrů klasicky a 15 kilometrů volnou technikou nastoupili čtyři čeští reprezentanti, mezi nimi i Lukáš Bauer, který mohl směle pomýšlet na medialové umístění. Bohužel se na stupně vítězů žádný z Čechů nedostal - zvítězil Rus Jevgenij Dementěv před Norem Frodem Estilem a domácím Pietrem Pillerem-Cottrerem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Bauer

Lukáš Bauer | Zdroj: ČTK

Nejlepší z českých závodníků byl desátý Lukáš Bauer. Celý závod se držel v popředí a dlouhou dobu skupinu závodníků vedl. Nikdo ze soupeřů ho na čele závodu nechtěl vystřídat, aby si Bauer mohl trochu odpočinout. Čtyři kilometry před koncem se k nástupu Švéda Södergrena a Italů Pillera-Cottrera a di Centy připojil i Dementěv, který byl nakonec v cílové rovince nejrychlejší. Bauer už nestačil na rychlé tempo svých soupěřů reagovat.

Z výsledku závodu byl Bauer rozladěný, jak potvrdil i v rozhovoru pro Radiožurnál: "Jsem zklamaný. Nikdo nechtěl jít dopředu, všichni se báli a byl to trochu závod o ničem. Snažil jsem se to roztáhnout, ale jednotlivec tady neměl šanci." O nástup se Bauer pokusil několikrát, jako vhodného partnera si vybral Itala Pillera-Cottrera. "Věřil jsem tomu, že bysme to spolu mohli utrhnout a dojet si do cíle bez skupiny, ale bohužel se bál." Některá pozitiva však na svém startu Bauer našel: "Mám dobrý pocit z toho, že vím, že jsem se připravoval dobře a že mám formu."

Dobře si vedl také Jiří Magál. Zhruba ve dvou třetinách závodu se propracoval až na vedoucí pozici, později však zlomil hůlku a v celkovém pořadí skončil na 14. místě. Jako 22. dojel Martin Koukal, nejhůře z Čechů skončil s více než tříminutovou ztrátou 36. Milan Šperl.

Muži - skiatlon 2x15 km:

1. Dementěv (Rus.) 1:17:00,8, 2. Estil (Nor.) -0,6, 3. Piller Cottrer -0,9, 4. Di Centa (oba It.) -2,4, 5. Södergren (Švéd.) - 3,5, 6. Vittoz (Fr.) -6,7, 7. Botvinov (Rak.) -7,7, 8. Bajčičák (SR) -7,9, 9. Odnodvorcev (Kaz.) -8,8, 10. Bauer (ČR) -9,3, 11. Hasler (Licht.) -10,1, 12. Angerer (Něm.) -11,7, 13. Babikov (Rus.) -16,4, 14. Magál (ČR) -20,9, 15. M. Fredriksson (Švéd.) - 22,3, ...22. Koukal (ČR) -1:08,8, 25. Bátory (SR) -1:57,4, 36. Šperl (ČR) - 3:15,9, 54. Malák (SR) -6:39,1.

Tereza Jandová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme