Na Dakar s motocyklem KTM

Od 31. prosince do 16. ledna se pojede nejtěžší automobilový závod na světě - Rallye Dakar. V kategorii motocyklů se letos chystá na start jediný český závodník Ivo Kaštan. K dispozici bude mít výborný stroj.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ivo Kaštan

Ivo Kaštan | Foto: Petr Jansa

Ivo Kaštan pojede Rallye Dakar na továrním motocyklu KTM vyrobeném přímo jemu na míru. Nebude mít sice svého technika ale kdykoli bude potřeba, dostane od týmu jakýkoli náhradní tým. Na tak kvalitním stroji se Ivo Kaštan na Dakaru ještě nesvezl:

Ivo Kaštan: Je to pro mne novinka, protože je to můj šestý start a poprvé jsem si motocykl nestavěl sám ale je to továrně připravený model KTM 450. I pro samotnou firmu je to premiéra, je to první KTM v této třídě, kterou oni postavili. Takže na jednu stranu je to zcela osvědčený, vyzkoušený podvozek. Malou neznámou zůstává motor ale protože se jedná o zmenšeninu většího obsahu, tak by to teoreticky měla být výhoda. Jasné je to, že jedu na tom nejlepším, na čem jsem kdy jel a také nejlepším, co se vůbec dá na start Dakaru postavit.

I proto má Ivo Kašpar na letošním Dakaru vysoké cíle.

Ivo Kašpar: Já se letos musím soustředit na svou třídu 450. Hlavně organizátoři nechali vyniknout této karburatuře, takže budou vlastně vyhlášeni vítězové Dakaru dva: ve třídě do 450 a nad 450. Konkurence tam bude. Můžu zmínit Davida Fretigneho, který jede na speciálu Yamaha, který má poháněná obě kola a má skvělé podmínky a vloni tuhle třídu vyhrál, dojel 6. v celkovém pořadí. To bude taková ta největší hvězda naší třídy a to mne zajímá. Tam bych rád bojoval o ty pomyslné stupně vítězů.

Nejen o snažení Ivo Kaštana ale i o českých závodnících v kategorii kamionů vám budeme na Radiožurnálu nabízet průběžně informace přímo z Rallye Dakar 2005.

Ondřej Prokop Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme