Na grandslamovém turnaji Roland Garros skončili čeští tenisté ve dvouhrách

Dvouhra na Roland Garros se už dohraje bez českých úderů. V osmifinále French Open se do míčku jako poslední muž opřel Radek Štěpánek. S pátým nasaeným Španělem Davidem Ferrerem zápolil český tenista dlouho a vytrvale, ale nakonec marně. Prohrál v bláznivých pěti setech 6:4, 2:6, 6:1, 3:6 a 3:6.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Centrální dvorec

Centrální dvorec | Foto: Jiří Hošek

Oba soupeři byli v utkání chvíli nahoře a chvíli dole, kde se nakonec usadil Štěpánek. Nadějné vedení 2:1 na sety promarnil ve čtvrté sadě a v páté to vypadalo, že svůj boj definitivně vzdal. Jenže při svém vedení 4:0 v rozhodujícím dějství Ferrer polevil a český hráč toho dokázal využít. Štěpánek snížil na 3:4 a podával, jenže šanci vrátit se definitivně zpět do zápasu promarnil, druhý break v řadě nepotvrdil a Španěl už dovedl utkání do zdárného konce.

Jako poslední česká žena vypadla osmnáctiletá Petra Kvitová, která v osmifinále podlehla Kaje Kanepiové z Estonska 3:6, 6:3 a 1:6. Dva sety odehrály tenistky v pondělí, poslední dokončili kvůli tmě až dnes.

V rozhodující sadě získala Kvitová za 25 minut jedinou hru. Po zápase uznala, že pauza jí neprospěla. "Nechytila jsem začátek setu, byl vidět můj slabý pohyb a nerozehranost. Včera jsem byla rozjetá, druhý set už jsem hrála dobře. Myslím, že bez přerušení by to bylo lepší než 1:6," ohlédla se za zápasem česká tenistka.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme