Na ME v krasobruslení budeme mít zastoupení v každé kategorii

Kateřina Beránková, Otto Dlabola - ti budou mezi prvními, kteří do evropského šampionátu v Lausanne zasáhnou. Samozřejmostí by pro ně mělo být umístění v první desítce. Pro už "ostřílenou" sportovní dvojici bude Evropa poslední prověrkou před olympiádou. Ve Švýcarsku se ještě představí tanečníci Veronika Morávková s Jiřím Procházkou a v jednotlivcích teprve patnáctiletí Lucie Krausová a Tomáš Verner.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Beránková, Otto Dlabola

Kateřina Beránková, Otto Dlabola | Foto: T.j.Stadion Brno

Sportovní dvojice se uvede tanečně pojatým krátkým programem, který nacvičila na stáži v Rusku pod vedením Natálie Pavlovové, ve volné jízdě ji povede klavír mexického skladatele Raula di Blasia. Zranění i nemoci se teď Beránkové i Dlabolovi naštěstí vyhýbají i s tréninkem na šampionát jsou podle Kateřiny spokojení. "I kdyby to bylo až třeba za měsíc, stejně budete mít pořád pocit, že ještě něco schází, že nemáte dost natrénováno, ale já si myslím, že jsme přípravě věnovali dost času a doufáme, že všechno dobře dopadne," uvedla Kateřina.

Šanci na solidní umístění mají tanečníci z Brna Veronika Morávková s Jiřím Procházkou. Ti zaujali rozhodčí na prosincovém domácím mistrovství, kde si vyjeli účast na evropském šampionátu místo známějších reprezentantů Kateřiny Kovalové a Davida Szurmana. Ve Švýcarsku je ve hře mnoho, pokud totiž skončí brněnský pár nejhůře sedmnáctý, má v březnu otevřenou cestu místo Kovalové a Szurmana na mistrovství světa. Tyto předpovědi nejsou nereálné, jak uvádí trenérka Natálie Vorobjevová, záleží podle ní na tom, jak zajedou její svěřenci originální a povinný tanec. "A pokud je zajedou tak, jak to umějí, je velká šance dostat se do sedmnáctého místa, ale bude to hodně těžké, i proto, že jsou noví a rozhodčí je ještě tolik neznají." dodala Vorobjevová. Jiří Procházka se už na seniorském evropském ledě objevil v roce 1999 s Gabrielou Hrázskou, Veronika je jeho nová partnerka.

V Lausanne budeme mít zastoupení i v jednotlivcích. Teprve patnáctiletí Lucie Krausová a Tomáš Verner jedou na svůj první seniorský evropský šampionát sbírat zkušenosti. Snem obou je kvalifikovat se do čtyřiadvacetičlenného finále. Tomáš chce v programu zařadit mimo jiné trojitý axel, který se mu v čisté podobě v trénincích daří. Ovšem přechod z juniorské kategorie k seniorům bývá nelehký, což moc dobře ví i tento mladičký českobudějovický závodník. "Můj projev zatím není takový chlapský. Senioři už mají skoky dobře zažité, mohou se tak s klidem zaměřit na umělecký projev, což já ještě úplně nezvládám. Přiznávám, že jsem před Evropou dost nervózní z celé atmosféry, ze závodu. Vůbec nevím, co mám od svého prvního seniorského šampionátu očekávat. Zároveň se ale zase těším, že uvidím své idoly, ostatní kluky, jakou jsou třeba výborní Rusové," říká Tomáš Verner.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme