Na MS odjede deset českých hokejistů z NHL

České barvy bude na světovém šampionátu ve Švédsku hájit deset hokejistů z NHL. Trenéři Josef Augusta a Vladimír Martinec nominovali brankáře Hniličku, obránce Kubinu, Špačka, Kleslu, Františka Kaberleho a Kubu a útočníky Jágra, Výborného, Hrdinu a Hlaváče. Toho by mohl ještě nahradit Ručinský, pokud Hlaváčův Vancouver postoupí do bojů o Stanleyův pohár.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokej

hokej

O nominaci asistent trenára reprezentace Vladimír Martinec řekl: "My jsme vycházeli prostě z toho, že po Evropě jezdí málo kvalitních obránců, proto jsme chtěli posílet hlavně zadní řady, proto je tam pět obránců a brankář Hnilička. Je totiž hodně důležité, abychom hráli utkání pokud možno bez gólu, s tím, že potom z protiútoků je možné dát branky." Podle něj je znevažování soutěží v Evropě, když hraje hodně hokejistů z NHL. Definitivní nominace by měla být známa 22. dubna před posledním přípravným zápasem s Rakouskem.

Jan Dvořák, Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme