Na post předsedy ČMFS kandidují čtyři zájemci

Čtveřice kandidátů se bude ucházet o post předsedy Českomoravského fotbalového svazu. Přihlášky podali dosavadní místopředseda Jan Obst, mezinárodní sekretář Sparty Rudolf Baťa, člen výkonného výboru Pavel Mokrý a podnikatel Jan Sikora. Mimořádná valná hromada se bude konat 17. června.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Největší podporu bude mít asi dosavadní zastupující předseda ČMFS Jan Obst. Toho navrhlo pět klubů, 17 okresních a tři krajské svazy - všichni z Čech. Moravské fotbalové hnutí by rádo vidělo v čele svazu Pavla Mokrého, člena současného výkonného výboru a předsedu řídící komise na Moravě. Podporují ho tři kluby, sedm okresů a čtyři kraje. Rudolfa Baťu navrhlo navrhlo deset klubů a jeden okres z Čech. Jan Sikora, někdejší šéf pivovaru Radegast, má podporu čtyř okresů z Moravy. Z dvanácti členů dosavadního výkonného, kteří dají na mimořádné valné hromadě k dispozici, jich hodlá osm opět kandidovat. O funkce nebudou usilovat jen Gottvald, Janich, Macela a Čižinský. Pozice ve svazu se zatím nechce vzdát trestně stíhaný předseda František Chvalovský, který je ve vyšetřovací vazbě.

Jak řekl Českému rozhlasu 1 - Radiožurnálu Jan Obst, na postoji Chvalovského se nic nemění. To znamená, že nadále ve funkci setrvává. Pokud tomu tak bude i 17. června, pak podle schváleného programu Valná hromada bude hlasovat o návrhu na jeho odvolání z funkce.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme