Nadal vyhrál Australian Open

Vítězem tenisového turnaje Australian Open se stal španělský hráč Rafael Nadal. Ve finále si poradil se světovou dvojkou Švýcarem Rogerem Federerem v pěti setech 7:5, 3:6, 7:6, 3:6 a 6:2. Nadal triumfoval na úvodním grand slamu jako první Španěl v historii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rafael Nadal

Rafael Nadal | Zdroj: ČTK

Ačkliv měl populární Rafa v nohách páteční pětihodinovou bitvu s krajanem Verdascem, působil na kurtu jistějším a živějším dojmem. Hned na úvod si oba tenisté sebrali podání, pak už si svůj servis oba hlídali. Až do stavu 5:5 kdy Federer chyboval a Nadal si už úvod zápasu pohlídal. Druhá sada byla záležitostí bývalé světové jedničky, která uzavřela set čtyřmi vyhranými gamy po sobě 6:3. Třetí část duelu se rozhodovala ve zkrácené hře, ve které byl přesnější pozdější vítěz. Čtvrtý set patřil po svalových potížích Nadala se stehnem Federerovi, který vcelku bez problémů dovedl set do vítězného konce. Pátou sadu zlomil Španěl ve svůj prospěch ve čtvrtém gamu, Federer zkazil laciné míče, udělal dvojchybu a vlastní podání ztratil. Pak už byl na kurtu jen jeden hráč.

Tenisový turnaj Australian Open (dotace 15,7 milionu dolarů): Muži: Dvouhra - finále: Nadal (1-Šp.) - Federer (2-Švýc.) 7:5, 3:6, 7:6 (7:3), 3:6, 6:2.

David Surmaj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme