Naděje Edmontonu na Stanley Cup stále žije

Hokejisté Caroliny nevyužili první šanci získat Stanleyův pohár. V pátém utkání série prohráli na domácím ledě s Edmontonem 3:4 v prodloužení. Skóre zápasu ovetřel v první minutě Fernando Pisani, který také vstřelil rozhodující gól Edmontonu v prodloužení. Brankou a asistencí se podílel na vítězství hostů Aleš Hemský. Za poražené vstřelil dva góly a na jeden nahrál Eric Staal, který zároneň vede kanadské bodování play off. Carolina vede v sérii hrané na čtyři vítězství 3:2 a bitva o prestižní trofej tak bude pokračovat v noci ze soboty na neděli na ledě Edmontonu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanley Cup

Stanley Cup

Kanadskému týmu se vydařil už vstup do utkání. Již po šestnácti vteřinách totiž Warda překonal Pisani, který lehce tečoval střelu obránce Prongera od modré čáry. Rychle inkasovaný gól však domácí příliš nepoznamenal. K vyrovnání skóre jim navíc pomohla nedisciplinovanost soupeře. Faul Hemského ještě Hurikáni nepotrestali, následný prohřešek Greena ale ano. Finského gólmana Markkanena pokořil důrazný Eric Staal, který se tak dočkal ve finále první branky.

Přesilové hry se však tentokráte dařily i Edmontonu. V předešlém průběhu série využili Oilers jen jedinou početní výhodu, tentokráte uspěli už na první pokus. Warda prostřelil Hemský, který si tak připsal již osmý gól v play off. Osmnáct vteřin před prvním odchodem do kabin se při hře čtyř proti čtyřem vydal před brankoviště nebojácně Hemský, přihrál Pecovi a zkušený útočník se postaral o třetí branku Edmontonu. Jedinou trefou druhé třetiny byl gól Staala při přesilové hře, který protlačil puk pod padajícím finským gólmanem.

Prodloužení začala Carolina špatně. Rozhodnout mohli Špaček či Dvořák, Peca poté trefil tyč. Nálada ve vyprodaném RBC Centru stoupla, když byl vyloučen hostující Staios. Místo rozhodujícího gólu a startu plánovaných oslav ale nečekaně udeřilo na druhé straně. Pisani vystihl chybnou rozehrávku domácích mezi Stillmanem a Staalem a rozhodl o tom, že program Stanleyova poháru ještě nekončí.

Carolina Hurricanes - Edmonton Oilers 3:4 v prodl. (2:3, 1:0, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 6. E. Staal (Weight, Hedican), 11. Whitney (E. Staal, Recchi), 30. E. Staal (Whitney, Stillman) - 1. Pisani (Pronger, Torres), 14. Hemský (Tärnström, Staios), 20. Peca (Hemský, Pronger), 64. Pisani.
Rozhodčí: P. Devorski, McGeough - Morin, Racicot. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 24:29. Diváci: 18.974.
Stav série: 3:2.

Carolina: C. Ward - A. Ward, F. Kaberle, Commodore, Hedican, Wesley, Wallin - Recchi, E. Staal, Cullen - J. Williams, Brind'Amour, Stillman - Ladd, Weight, Whitney - C. Adams, K. Adams, Vašíček. Trenér Peter Laviolette.

Edmonton: Markkanen - Smith, Pronger, Špaček, Staios, Greene, Tärnström - Hemský, Horcoff, Smyth - Dvořák, Stoll, Samsonov - Torres, Peca, Pisani - Harvey, Murray, Moreau. Trenér Craig MacTavish.

Ivana Paulová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme