Naděje házenkářů na postup ožily

Důležitý krok za postupem ze skupiny na mistrovství světa v Tunisku udělali čeští házenkáři, když porazili ve svém čtvrtém zápase Slovince 28:26. V sobotu jim k tomu, aby své účinkování na šampionátu prodloužili, stačí porazit papírového outsidera z Kuvajtu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Házená

Házená

Český tým do klíčového utkání proti vicemistrům Evropy nastoupil bez nemocného střelce Jíchy, probudil se ale kanonýr Filip, který dal osm branek. Utkání bylo vyrovnané, čeští reprezentanti získali mírný náskok v závěru prvního poločasu. Po přestávce se ale znovu začali střelecky trápit a Slovinci ve 44. minutě vyrovnali na 21:21. V posledních minutách podržel mužstvo brankář Štochl. A když Filip zvýšil na 28:26 a Slovinec Rutenka v poslední minutě neproměnil osmičku, bylo rozhodnuto.

Neporazitelnost v naší skupině B si udrželi ruští házenkáři, přehráli Island 29:22 a mají jistý postup. To platí i přes prohru s českým týmem o Slovincích, kterým nahrála islandská porážka. Ve skupině A si postup vybojovali domácí Tunisané, největší překvapení turnaje, kteří přehráli Dánsko 25:22. Třetí vítězství si připsalo Řecko, které rozdrtilo outsidery z Kanady 36:22, a o zbývající dvě postupová místa bude bojovat s Dánskem a Francií.

Výsledek:

ČR - Slovinsko 28:26 (17:14)

Sestavy:

ČR: Galia, P. Štochl - Nocar 1, Brůna 1, Laclavík, Filip 8, Farář 3, Berka, Radčenko 4, Juříček 7, Hynek, Řezníček 2, Piskač 2/2.

Slovinsko: Skof, Lapajne - Kozlina 2, Jovičič 4/1, Kozomara, Kavtičnik 5/1, Ostir, Natek, Špiler 1, Brumen 6, Rutenka 3, Zorman 4, Mlakar 1.

Ladislav Válek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme