Naděje regionu na LOH: dálkařka Denisa Ščerbová

Do startu olympijských her zbývá už jen šest dnů. Jednou z účastnic atletických soutěží bude i vítkovická dálkařka Denisa Ščerbová, která si start na olympiádě zajistila splněním B- limitu. Novopečená juniorská mistryně světa si letenku do Atén zajistila výkonem 668 centimetrů, což je jen o dva centimetry horší než A-limit. Proto se také až do pondělí, kdy se definitivně uzavírá nominace, nechce ze své účasti na olympiádě příliš radovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

LOH 2004

LOH 2004

Přehrát

00:00 / 00:00

Denisa Ščerbová

Denisu Ščerbovou stále ještě může teoreticky přeskočit některá jiná z českých dálkařek a jet na olympiádu místo ní. "Ještě úplně v klidu nejsem. Závody už ale vlastně na Slávii nejsou, kde holky skákaly nejvíc, tak už jenom doufám a věřím, že už by to mohlo stačit," přemýšlí nad splněním jednoho ze snů každého sportovce.

Mladá vítkovická dálkařka nechce jet do Atén pouze sbírat zkušenosti. Naopak, věří, že se dokáže ještě letos zlepšit a probojuje se do finále soutěže. "Doufám, že určitě skočím dál, ale je to za dlouho a udržet ještě měsíc tu formu, co mám, bude určitě těžké. Ale snad se vyhecuju a předvedu ještě větší výkon. Do letošní sezóny jsem vstoupila s dvěma vrcholy - mistrovství světa, kde jsem se musela předvést a na olympiádě můžu jenom překvapit, ale určitě bych chtěla postoupit do finále a tam jim to všem ukázat."

Denisa Ščerbová | Foto: atletika

I ve svých 18 letech moc dobře ví, že na podobných velkých závodech bývá nejtěžší kvalifikace. Právě tam projde první velkou zkouškou. "Doufám, že 660, že už nebudu muset skákat víc, ale myslím, že kvalifikační limit bude kolem sedmdesáti. Kvalifikace je většinou nejtěžší a v tom finále, tam už třeba se neskáče s tolika výkony. Nejhorší je prokousat se tou kvalifikací," říká Denisa Ščerbová.

Zisk mistrovského titulu na nedávném juniorském šampionátu zvedl Denise sebevědomí. Bez obalu však přiznává, že nervózní na olympijském stadionu určitě bude. "Budou to olympijské hry. Trenér vždycky chce, abych byla alespoň trošku nervózní, ať se dokážu nahecovat, ale doufám, že nebudu vynervovaná až moc."

Přípravu na závod v Aténách absolvovala v naprosté pohodě. Dokázala už vyladit formu na světový šampionát, který vyhrála. Věří proto, že i na olympiádu pojede dobře připravená. "Myslím, že to bude úplně stejné. Asi by byla blbost teď vymýšlet něco nového. Spíš to teď chce více odpočinku," uzavřela nadějná dálkařka.

Jaroslav Odstrčilík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme