Naděje regionu na LOH: plavkyně Petra Klosová

Do začátku olympijských her v Aténách zbývají čtyři dny. Další z účastnic, které budou na olympiádě hájit naše barvy, je kopřivnická plavkyně Petra Klosová. Do olympijské nominace se dostala na poslední chvíli a vůbec s ní nepočítala. Užívala si dovolené v jižních Čechách, kde ji zaskočil telefonát trenéra. Česká štafeta se na divokou kartu dostala do hlavního závodu a Klosová se stala její členkou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

LOH 2004

LOH 2004

Přehrát

00:00 / 00:00

Petra Klosová

"Když mi trenér zavolal, jestli bych chtěla jet na olympiádu, tak jsem asi pět minut nemluvila. Nebyla jsem schopna ze sebe vydat ani slovo, ale měla jsem strašně velkou radost a hrozně mě to překvapilo, protože to bylo opravdu štěstí," popisuje své pocity Klosová.

Před čtyřmi lety hltala mladá kopřivnická plavkyně u televizní obrazovky závody na olympiádě v Sydney. Právě tam je plavání národním sportem a hlediště praskala ve švech. Petra Klosová věří, že i v Aténách vytvoří diváci skvělou kulisu. "Myslím si, že diváci budou povzbuzovat všude - jak v atletice, tak v plavání. Sama doufám, že to dopadne všechno dobře. Uvidíme, jak to bude."

Petra Klosová | Foto: www.koprivnice.cz

Příprava na vrchol sezóny probíhala ve stejném duchu jako na kterékoli jiné velké závody. To, že poplave pouze štafetu, nehraje vůbec roli. "Připravuji se na stovku, jakoby na tu stovku volným způsobem. Budu se snažit tam podat co nejlepší výkon, aby ta štafeta byla dobrá. Plaveme jak sprinty, plaveme i vytrvalostní trénink, takže se připravujeme tak, jako bychom se připravovali na individuální start."

Plavecké soutěže probíhají tradičně v prvních dnech olympiády. Klosová proto věří, že se po absolvování svého závodu stihne podívat na výkony dalších českých sportovců. "Hlavně budu povzbuzovat naše plavce. Podle času a podle toho, jak kdo bude plavat, uvidíme. Jestli budeme moci, půjdu se podívat na atletiku a držet palce i našim atletům. Chtěla bych vidět Romana Šebrleho, Jana Železného. Palce budu držet i mladé Denise Ščerbové, která jede na olympiádu poprvé, i Jardovi Bábovi," nezapře svoji příslušnost k Moravskoslezskému kraji kopřivnická plavkyně Petra Klosová.

Jaroslav Odstrčilík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme