Nagano se neopakuje, hokejisté vypadli s Ruskem

Čeští hokejisté zlato z olympijského turnaje v Naganu neobhájí. Ve čtvrtfinálovém utkání prohráli s Ruskem 0:1. Vítězný gól vstřelil v 25. minutě zápasu Maxim Afinogenov. Čeští hokejisté měli po celý zápas převahu, na branku Rusů vyslali 41 střel, ale brankář Nikolaj Chabibulin přesto udržel čisté konto. Češi dokonce nevyužili 43 sekund trvající přesilovku pěti proti třem, jež se vzápětí protáhla na celou minutu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

před Haškovou brankou

před Haškovou brankou | Zdroj: ČTK

Právě tyto dvě nevyužité přesilovky zásadně ovlivnily celý další vývoj zápasu. V poslední třetině si český tým vypracoval řadu příležitostí, od Langa, Reichela, Havláta, Dopity a ostatních se ale odvrátilo štěstí. Poslední možnost spálil v ideální střelecké pozici Špaček. Rusové se v semifinále utkají s USA. Druhou dvojici tvoří Kanada a Bělorusko, které nečekaně vyřadilo Švédy.

Brankář Dominik Hašek hned po zápase řekl, že to bylo jeho poslední utkání za českou reprezentaci. Také útočník Robert Reichel neskrýval velký smutek. "Bohužel jsme nedali gól a hraje se na branky, ne na šance. Kdyby to tam spadlo jednou dvakrát, tak si myslím, že bychom zápas vyhráli. Bohužel to štěstí se neotočilo na naší stranu," lituje Reichel.

Přehrát

00:00 / 00:00

R. Reichel k zápasu

Další útočník Milan Hejduk soudí, že rozhodly hlavně neproměněné přesilové hry. "Já si myslím, že jsme odehráli dobrý zápas, ale z jedenačtyřiceti střel jsme nedali žádný gól a to rozhodlo. Určitě by nám pomohlo psychicky, kdyby jsme nějakou přesilovku proměnili, v opačném případě to mužstvo pošle dolů," řekl Hejduk.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Hejduk k zápasu

Výsledek druhého čtvrtfinále: Česko - Rusko 0:1 (0:0, 0:1, 0:0), branka a nahrávky: 25. Afinogenov (Žamnov, Nikolišin). Rozhodčí: Walkom (Kan.) - Nowak (USA), Norrman (Švéd.). Vyloučení: 3:7. Bez využití. Diváci: 5219.

Česko: Hašek - Škoula, R. Hamrlík, Šmehlík, T. Kaberle, Kubina, Špaček - Jágr, Lang, Havlát - Hejduk, Reichel, Ručinský - P. Sýkora, Dopita, Eliáš - Dvořák, Hrdina, Čajánek.

Rusko: Chabibulin - B. Mironov, Malachov, Gončar, Kasparaitis, Tverdovskij, D. Markov, Kravčuk - P. Bure, Žamnov, V. Bure - M. Afinogenov, Nikolišin, Jašin - Samsonov, Fjodorov, Kovalčuk - Kovaljov, Larionov, Dacjuk.

David Šprincl, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme