Národní tým porazil před šampionátem Trinidad a Tobago 3:0

Vítěznou generálku před světovým šampionátem si užila česká fotbalová reprezentace. V pražském duelu porazila tým Trinidadu a Tobaga lehce 3:0. Všechny góly padly v první půli: dva dal Jan Koller, třetí Pavel Nedvěd. Byl to milý dárek trenéru Karlu Brücknerovi, který vedl reprezentaci v jubilejním 50. utkání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Brückner

Karel Brückner | Foto: fotbal.cz

Český tým vtrhnul do utkání před slušně zaplněnou Letnou odvážně: hned ve 2. minutě se po akci z pravé strany pokoušel přelstít brankáře Jacka útočník Koller, ale ještě marně. Zato v 6. minutě už to bylo 1:0, když Poborský posunul míč ke Kollerovi, který rybičkou zařídil vedení.

Výpady českých fotbalistů se v rychlém sledu valily na soupeřovu branku a ve 22. minutě to bylo už 2:0. To když trojice Baroš, Koller, Nedvěd připravila akci na jeden dotek, kterou zakončil český kapitán. Na konečných 3:0 se trefil znovu Koller a znovu po přihrávce Poborského. Byla to Kollerova 42. reprezentační branka. Letná se s českým týmem před šampionátem loučila skandovaným potleskem a pokřikem "Hoši, děkujem!"

Česko - Trinidad a Tobago 3:0

Branky: 6. a 40. Koller, 22. Nedvěd. Rozhodčí: Johannesson - Larsson, Klasenius (všichni Švéd.). ŽK: Charles, Gray (oba Trin.). Diváků: 15 910. Poločas: 3:0.

Česko: Čech - Grygera, Rozehnal, Ujfaluši, Jankulovski (74. Mareš) - Poborský (61. Štajner), Polák (61. Heinz), Nedvěd (82. Jiránek), Plašil - Koller (61. Lokvenc), Baroš (46. Sionko). Trenér: Brückner.

Trinidad a Tobago: Jack - Gray, Andrews, Lawrence, A. John (46. Charles) - Edwards (60. Jones), Birchall (46. Whitley), Yorke, Theorbald (77. Wolfe) - S. John, Samuel. Trenér: Beenhakker.

Miroslav Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme