Nashville přišel o neporazitelnost

Vítězné tažení hokejistů Nashvillu v zámořské NHL skončilo ve středu po osmi výhrách v řadě. Tým gólmana Tomáše Vokouna utrpěl první porážku v sezoně, která ale přišla až v prodloužení. Přesto se po zápase radoval gólman z Čech. Branku Blue Jackets poprvé v tomto ročníku hájil od začátku Martin Prusek. Jeho tým zvítězil 3:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zápas NHL

zápas NHL | Zdroj: ČTK

Nashville měl namále již v základní hrací době, protože prodloužení si vynutil až dvacet sekund před koncem třetí třetiny útočník Adam Hall. Domácí obránce Adam Foote však už ve 35. sekundě nastavení rozhodl o výhře statisticky nejhoršího celku NHL. Nejrychlejší letošní gól v prodloužení ukončil stoprocentní bilanci Nashvillu.

Hokejisté New Jersey utrpěli domácí porážku 3:6 od šampionů z Tampy Bay, kteří nastříleli ve třetí třetině čtyři góly. Domácí měli dlouho oporu v brankáři Martinu Brodeurovi, ale necelých sedm minut před koncem si dvojnásobný držitel Vezina Trophy poranil koleno a jeho nástupce Scott Clemmensen pustil dvě branky z pěti střel.

Hokejisté Caroliny v souboji s Bostonem podruhé za sebou dokázali otočit zápas, ve kterém už prohrávali o dvě branky. Carolina zvítězila v prodloužení 4:3 a dvěma kanadskými body k tomu pomohl František Kaberle. Český obránce nejdříve po brejku dorazil střelu Erika Staala a pak se asistencí podílel na vyrovnávací brance Erika Colea.

Nejčastěji střílející celek zámořské ligy z Buffala si nedokázal poradit s Washingtonem a prohrál 2:3. Hokejisté Sabres v dosavadním průběhu sezony vyslali na branku soupeře v průměru přes 36 puků, ale proti dobře bránícím Capitals se jim nedařilo a Olaf Kölzig čelil pouze 17 střelám.

Výsledky středečních zápasů NHL: Buffalo - Washington 2:3, Carolina - Boston 4:3 v prodl., Columbus - Nashville 3:2 v prodl., New Jersey - Tampa Bay 3:6, Dallas - San Jose 4:5 v prodl, Anaheim - Calgary 4:1.

Filip Grim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme