Naši hokejisté poprvé na šampionátu nebodovali

Čeští hokejisté prohráli v závěrečném utkání v osmifinálové fázi mistrovství světa v Kanadě se Švédskem 3:5 a ztratili šanci na prvenství ve skupině E. O tom, proti komu nastoupí svěřenci trenéra Aloise Hadamczika ve čtvrtfinále, rozhodnou pondělní závěrečné zápasy ve skupinách.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokej Česko - Švédsko

Hokej Česko - Švédsko | Zdroj: ČTK

Česko ve svém šestém vystoupení na MS třikrát dokázalo srovnat se severským soupeřem krok, na čtvrtou branku Hörnqvista však už odpovědět nedokázalo. Duel nedohrál nejlepší střelec týmu Patrik Eliáš, který ve 31. minutě vstřelil svůj šestý gól na turnaji, ale ve třetí třetině si při nárazu o kameru v brance poranil nohu a z utkání odstoupil. Podle prvních zpráv by ale jeho stav neměl být vážný a hvězda New Jersey by ve čtvrtfinálové sestavě chybět neměla.

O soupeři pro čtvrtfinále se rozhodne dnes na základě výsledku večerního utkání mezi Švýcarskem a Ruskem. V dalších zápasech Finsko zdolalo Spojené státy 3:2, Švýcarsko porazilo Dánsko 7:2 a Norsko prohrálo s Lotyšskem 1:4.

Branky a nahrávky: 32. Eliáš (T. Kaberle, Erat), 39. Kotalík (Eliáš, T. Kaberle), 50. Fleichmann (J. Hlinka) - 27. Stralman, 34. Nilson (Ekman, Fernholm), 42. Weinhandl (Martensson), 56. Hörnqvist (Nilsson, Bäckström), 60. Nilson. Rozhodčí: Partanen (Fin.), Pellerin (Kan.) - Schröter (Něm.), Semjonov (Est.). Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. Diváci: 7864. Sestavy: Česká republika: Hnilička - Židlický, T. Kaberle, Rozsíval, Kuba, Z. Michálek, Hejda, Čáslava - Erat, Hlinka, Eliáš - Kotalík, Plekanec, Rolinek - Vrbata, Novotný, Fleischmann - Irgl, Skuhravý, Klepiš - od 41. navíc Kohn. Trenéři: Alois Hadamczik, Josef Paleček a František Musil. Švédsko: H. Lundqvist - Stralman, N. Wallin, Edler, Frögren, Magnus Johansson, Fernholm - Hörnqvist, Bäckström, Fabricius - Nilson, R. Wallin, Ekman - Weinhandl, Martensson, Ledin - Warg, Andersson, Nilsson - od 21. navíc Widing. Trenéři: Bengt-Ake Gustafsson, Jan Karlsson a Anders Eldebrink.

Pavel Petr, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme