Naši hokejisté se proti Němcům osmkrát radovali

Čeští hokejisté porazili ve svém úvodním zápase na olympijském turnaji ve finálové skupině C Německo vysoko 8:2. V důležitém prvním utkání na ZOH jsme Němce suverénně přehráli, když čtyři góly jsme vstřelili v přesilovkách. Kapitán týmu Jaromír Jágr, který slaví třicáté narozeniny, dvakrát skóroval. O další branky se podělili Sýkora, Hejduk, Havlát, Lang, Eliáš a Reichel.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

olympijský puk - malý

olympijský puk - malý

Českému týmu vstup do utkání vyšel. Už ve čtvrté minutě Jágr po asistenci Langa a Ručinského otevřel skóre. Do konce úvodní dvacetiminutovky jsme přidali ještě dvě trefy do černého. Němcům se podařilo překonat skvělého Dominika Haška v naší brance až v polovině utkání Socciem. Náš celek byl však při chuti a po čtyřiceti minutách byl stav 6:1. Ani poslední třetina neměla jiný scénář. Čtyřmi body se do statistik kanadského bodování zapsal Jaromír Jágr za dva góly a dvě asistence. Jako správný kapitán vedl tým k výhře útočník Washingtonu Jaromír Jágr. Střílel góly, přihrával a jako před čtyřmi lety v Naganu soustředěně plnil i obranné povinnosti. Před zraky svých rodičů měl v nevelké Peaks Areně v Provu lví podíl na vysokém vítězství a navíc si dal výhrou dárek k pátečním třicátým narozeninám. V příštím zápase se český tým střetne v neděli v půlnoci SEČ s celkem Švédska.

Česká republika - Německo 8:2 (3:0, 3:1, 2:1)

Statistiky: 4. Jágr (Ručinský, Lang), 14. P. Sýkora (Eliáš, Dopita), 17. Hejduk (Havlát, T. Kaberle), 28. Havlát, 34. Lang (Ručinský, Jágr), 39. Jágr (Lang), 54. Eliáš (Dopita), 59. Reichel (Ručinský, Jágr) - 29. Soccio (Sturm), 48. Ustorf (Hecht). Rozhodčí: Acheson - Morin (oba Kan.), Hämäläinen (Fin.). Vyloučení: 3:5 Využití: 4:0. Diváci: 6303.

Sestava ČR: Hašek - R. Hamrlík, Škoula, Šmehlík, T. Kaberle, Kubina, Špaček - Jágr, Lang, Hrdina - Dvořák, R. Reichel, Ručinský - P. Sýkora, Dopita, Eliáš - Hejduk, Patera, Havlát.

Karel Vojíř Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme