Naši mladí hokejisté jsou mistry světa

Hokejisté Česka do 20 let se stali mistry světa. V moskevských Lužnikách porazili Finsko 2:1. Naši se ujali vedení ve 14. minutě, kdy Klesla využil přesilovou hru. Na 2:0 zvýšil ve 23. minutě utkání Nedorost.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Minutu před koncem druhého dějství dokázal snížil Rita na rozdíl jediného gólu. Čeští mladíci Finům ale za vydatného přispění gólmana Duby více nedovolili a po výhře 2:1 se mohou radovat z obhajoby loňského titulu světových šampiónů. Mladým českým hokejistů se navíc podařil další unikátní kousek. Brankář Tomáš Duba, obránce Rostislav Klesla a útočník Pavel Brendl, byli vyhlášeni nejlepšími hráči turnaje na svých postech. Poprvé v historii poházejí takto ocenění hokejisté z jedné země.

Česká republika - Finsko 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Klesla (Ustrnul, Brendl), 23. V. Nedorost (Ustrnul) - 39. Rita (Ahonen). Rozhodčí: Hansen (USA) - Makarov (Rus.), Mášik (SR). Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Diváci: 6400.

Česká republika: Duba - Klesla, Ustrnul, Pojkar, Výtisk, Nosek, Čutta - Brendl, V. Nedorost, Blatný - Vrbata, Sivek, Erat - Havel, Plekanec, Moskal.

Finsko: Ahonen - Mäntylä, Paukkunen, Määttä, Tikkanen, Kukkonen, Niskala, Malmivaara, Koivisto - Pihlman, T. Ruutu, Rita - Hämäläinen, Koivu, Salmelainen - Kulonen, Hytönen, Mustonen - Venäläinen, Laitinen, Sainomaa.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme