Návrátilec Jun vystřílel Spartě semifinále Poháru ČMFS

Fotbalisty pražské Sparty posunul do semifinále Poháru ČMFS Tomáš Jun, který byl ještě dnes ráno na hostování v Jablonci, odpoledne už dvěma góly porazil Marilu Příbram.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČMFS

ČMFS

Devatenáctiletý Jun oblékl letenský dres poprvé od loňského srpna, ale potřeboval jen třináct minut na to, aby se zapsal mezi střelce. Zelenka ho vysunul středem šestnáctky, mladík se zorientoval jako ostřílený mazák a zahájil tak boj o důvěru diváků. K němu přispěli nápaditými přihrávkami i Zelenka a Zavadil, kterým trenér Hřebík šanci v základní sestavě.

V 25. minutě vypálil Sionko z dálky, tečovaný míč mířil pod břevno, ale brankář Blažek, který byl ještě na začátku podzimu na Letné doma, ho vyškrábl. Pak po další zdařilé kombinaci hlavičkoval do sítě Jun, ale radost mu pokazil praporek signalizující ofsajd. Rozhodčí Puček v té chvíli zjevně přehlédl, že před střelcem leží na trávníku příbramský Němec, takže není důvod gól neuznat.

Hra Sparty pak upadla do obvyklého průměru a Marila toho využila. Kučerovu tvrdou střelu vytáhl Čech jen s námahou na roh, plné ruce práce měl i s Otepkovým přímým kopem. Domácí obrana však nebrala varování vážně, v 66. minutě nechala po rohu zcela volného Kučeru a ten zblízka hlavou vyrovnal.

O šest minut později mohl Spartu vyřadit Slepička, ale překopl prázdnou branku. Domácí se trápili, ale před hrozbou prodloužení je zachránil Jun. Čtyři minuty před koncem přetavil Marešův centr ve vítězný gól.

<!-- <emphasis>Sparta Praha - Marila Příbram 2:1 (1:0)</emphasis -->

Branky: 13. a 85. Jun - 66. Kučera. Rozhodčí: Puček - Hanovský, Matějek. ŽK: Jarošík - Otepka, Riegel. Diváci: 1531.

Sparta: Čech - Grygera, Klein, Hübschman, Mareš - Horák, Jarošík, Zavadil (81. Malár), Zelenka (74. Babnič) - Sionko, Jun (90. Blaha).

Marila Příbram: Blažek - Mácha, Šmejkal, Krejčík (23. Riegel), Rychlík - Němec (46. Kučera), Jarolím, Novák (58. Slepička), Otepka - Siegl, Kulič.

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme