Nedvěd definitivně končí ve fotbalové reprezentaci

Reprezentační kariéra fotbalisty Pavla Nedvěda skončila. Dvaatřicetiletý záložník dnes zaslal dopis předsedovi svazu, kde zdůvodnil konec v národním týmu přetrvávajícími zdravotními problémy. Dalším důvodem byl i způsob, jakým byla jeho dočasná absence komentována v mediích i mezi fanoušky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Nedvěd

Pavel Nedvěd | Foto: Juventus Turín

Nedvěd před necelými dvěma týdny oznámil, že svou reprezentační kariéru jen přerušuje do doby, než si doléčí zraněné koleno. S tím se potýká od semifinále mistrovství Evropy v Portugalsku. Teď však svůj odchod označil za definitivní. Svou roli v jeho rozhodnutí pravděpodobně sehrála i návštěva trenéra národního týmu Karla Brücknera přímo v Turíně, při níž trenér striktně trval na tom, aby Nedvěd přiletěl na příští kvalifikační dvojzápas s Rumunskem a Arménií. Kdyby na jeho účasti svaz trval a hráč se omluvil kvůli zranění, nesměl by hrát ani za Juventus. To mohlo urychlit Nedvědovo rozhodnutí vzdát se reprezentace.

Pavel Nedvěd odehrál během deseti let za reprezentaci třiaosmdesát utkání a vstřelil sedmnáct gólů. Jeho největším úspěchem je stříbro na Euru 1996 v Anglii. V prosinci loňského roku získal Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu Evropy.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme