Nedvěd se vrátil, ale za minulostí se ohlížet nechce

Česká fotbalová reprezentace se dnes sešla, aby zahájila přípravu na klíčové barážové dvojutkání proti Norsku, které rozhodne o postupujícím na mistrovství světa. Po více jak roční odmlce se k mužstvu připojil i bývalý reprezentační kapitán a nejlepší hráč Evropy předloňského roku Pavel Nedvěd. Záložník Juventusu Turín uspořádal u příležitosti svého návratu do národního týmu setkání s novináři.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Nedvěd

Pavel Nedvěd | Foto: Juventus Turín

Pavel Nedvěd reprezentoval Českou republiku naposledy vloni v neúspěšném semifinále mistrovství Evropy proti Řecku. V utkání se zranil a od té doby ze zdravotních důvody reprezentační pozvánky odmítal. V důsledku řady nejasných vyjádření se ale okolo jeho ochoty či neochoty reprezentovat vyrojila řada dodnes ne úplně vyjasněných spekulací.

Řada novinářů tedy přišla v očekávání, že se konečně dozví skutečné pozadí celé kauzy. "Chtěl bych vás požádat, aby vaše dotazy nesměřovaly do minulosti," zchladil úvodní nažhavení přítomných manažer reprezentace Vlastimil Košťál. "Nemám k tomu moc co říci," přidal se hlavní respondent Pavel Nedvěd. "Vrátil jsem se proto, že jsem si chtěl ještě jednou zahrát v národním celku. Vážím si toho, že jsem byl trenérem nominovaný. Na druhou stranu musím říct, že když jsme se spolu slyšeli dřív, tak jsem se necítil na to, abych hrál kvalifikaci. Jak zdravotně tak i věkově jsem na to neměl. Co se týče baráže, jsou to jen dva zápasy, zdravotně jsem v pořádku, takže jsem rád, že tady můžu být," dodal.

Na otázku, co bude po baráži, odpověděl: "Doufám, že bude oslava. Jediná motivace je, abychom mohli říct, že Česko je na MS. Dál se nedívám, pak se těším na Ježíška," zažertoval Pavel Nedvěd, který prý vůbec něřeší, zda se vrátí ke své kapitánské pásce. "To je absolutně nepodstatný. Národní tým má výborného kapitána a není jediný důvod ho měnit," řekl.

A nebojí se, že v případě neúspěchu týmu v baráži se velká část kritiky sveze na jeho hlavu? "Ne. Fotbal se hraje v jedenácti. Jestli se vyhraje nebo prohraje, tak to je vždycky tým. Já udělám všechno proto, abych se dobře připravil a pomohl. Tlak je na mně devět let, co jsem v Itálii. Z Juventusu jsme zvyklý pořád vyhrávat," uzavřel staronový český reprezentant.

První barážové utkání se odehraje v norském Oslo už tuto sobotu, odveta je na programu příští středu v Praze.

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme