Nedvěd vystřílel Juventusu bod, Koller Borussii všechny tři

Dva čeští fotbalisté se trefili v úvodních zápasech osmifinálové fáze Ligy mistrů. Branka Jana Kollera nasměrovala Borussii Dortmund k vítězství na hřišti Lokomotivu Moskva 2:1, a gól Pavla Nedvěda zaručil Juventusu remízu 2:2 v La Coruni. Ve zbylých střetnutích porazil AC Milán Real Madrid 1:0 a Basilej prohrála s Manchesterem 1:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický

Tomáš Rosický | Foto: Borussia Dortmund

V pětistupňovém mrazu v Moskvě začal lépe novopečený ruský mistr a Ignaševič v 31. minutě rozehřál sedmnáct tisíc prokřehlých diváků. Borussia, která vyhrála jen jeden z pěti předchozích zápasů a po porážce od Wolfsburgu se stala doma terčem ostré kritiky, však tentokrát odpověděla už za dvě minuty. Rosický posadil míč na hlavu Fringse a ten vyrovnal. Ještě do přestávky proměnil Koller přihrávku Brazilce Dedeho a čtvrtým gólem v Lize mistrů se posunul na šesté místo střelecké tabulky. Nizozemec Maakay se zapsal mezi střelce dokonce už poosmé a přispěl k vynikajícímu nástupu Deportiva La Coruňa do utkání s Juventusem Turín. Spolu s Tristánem se postaral o to, že domácí za jedenáct minut vedli už 2:0. Hosté však ještě do přestávky snížili zásluhou střely Birindelliho z třiceti metrů a Nedvěd v 57. minutě vyrovnal. Český záložník šel nekompromisně za míčem, doslova ho sebral z nohy svému spoluhráči Di Vaiovi, ale ten mu to určitě odpustil.

Bleskový úder připravili hráči Basileje Manchesteru United. Švýcarský mistr, který v základní skupině vyřadil Liverpool, začal bez respektu i proti dalšímu klubu z kolébky fotbalu. Argentinec Gimenez se trefil už ve 31. sekundě a vstřelil tak podle statistiky agentury Reuters šestý nejrychlejší gól v Lize mistrů. Primát patří Gilbertovi z Arsenalu, který letos v září překonal gólmana Eindhovenu už za dvacet sekund. Švýcaři byli hodinu lepším mužstvem, ale pak začal úřadovat Nizozemec Van Nistelrooij. Dvěma slepenými brankami po hodině hry výsledek otočil a pak ještě přihrál Norovi Solskjaerovi na třetí gól. V utkání dvou nejslavnějších klubů evropské pohárové historie vyhrál AC Milán nad Realem Madrid 1:0. Nejlepšího kanonýra Inzaghiho v sestavě nahradil Ukrajinec Ševčenko a trenérovi Ancelottimu se odměnil ve 40. minutě vítězným gólem. Hosté, dirigovaní Francouzem Zidanem, si vynutili převahu, ale brazilského brankáře Didu nepřekonali. Zidane, hrající první zápas po zranění zad, to sice dokázal, ale švýcarský rozhodčí Meier gól neuznal, údajně proto, že Raúl se míče dotkl rukou. Obhájce trofeje tak vstoupil do osmifinále prohrou.

Skupina C:

AC Milán - Real Madrid 1:0 (1:0)
Branka: 40. Ševčenko. Rozhodčí: Meier (Švýc.). Diváci: 75.000.

Lokomotiv Moskva - Borussia Dortmund 1:2 (1:2)
Branky: 31. Ignaševič - 33. Frings, 43. Koller. Rozhodčí: Temmink (Niz.). Diváci: 17.000.

Skupina D:

FC Basilej - Manchester United 1:3 (1:0)
Branky: 1. Gimenez - 62. a 63. Van Nistelrooij, 68. Solskjaer. Rozhodčí: Ivanov (Rus.). Diváci: 29.500.

Deportivo La Coruňa - Juventus Turín 2:2 (2:1)
Branky: 9. Tristán, 11. Makaay - 38. Birindelli, 57. Nedvěd Rozhodčí: Fandel (Něm.). Diváci: 30.000.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme