Nedvěd zvažuje konec v reprezentaci

Dlouholetý kapitán české fotbalové reprezentace Pavel Nedvěd zvažuje, že už nebude hrát za národní tým. Svůj úmysl potvrdil sám Nedvěd, který také dementoval informace italských novin Gazzette dello Sport, podle nichž už kariéru v národním týmu ukončil. Jisté však je, že kvůli zranění kolena nenastoupí za dva týdny v přípravném duelu proti Řecku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Nedvěd

Pavel Nedvěd | Foto: Juventus Turín

"Že definitivně končím není pravda, ale je fakt, že budoucí kariéru v nároďáku hodně zvažuju. Ale ještě jsem se nerozhodl. Je to složité..." přiznal dvaatřicetiletý záložník Juventusu Turín. "Ale v tuto chvíli mě to spíš táhne k tomu, abych skončil," přiznal držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy, který do výčtu svých úspěchů může od nynějška počítat i vítězství v anketě fanoušků Golden Foot.

Nedvěd podle svých slov definitivní "ano", či "ne" vyřkne do měsíce; už v září totiž česká reprezentace vstupuje do kvalifikace o světový šampionát. "A do té doby chci mít jasno," vzkázal Nedvěd. Jisté je zatím pouze to, že Nedvěd nedorazí na přípravný zápas s Řeckem, který se bude hrát v Praze na Strahově 18. srpna. Utkání bude současně odvetou za neúspěšný semifinálový zápas z nedávného Eura, v němž soupeř vyhrál 1:0. Nedvěd se právě v tomto utkání zranil.

V jeho dalším rozhodování prý bude záležet také na tom, jak se bude vyvíjet jeho poranění kolena, které utrpěl na evropském šampionátu v Portugalsku. "Zatím můžu jen běhat, v kolenu mám pořád krevní sraženinu. Do plného tréninku s mužstvem jsem se ještě vůbec nezapojil," posteskl si. O konci kariéry v národním týmu prý intenzivně přemýšlí od evropského šampionátu v Portugalsku, kde tým Karla Brücknera získal bronzové medaile. "Říkal jsem si, že bych ještě chtěl s reprezentací udělat velký úspěch. A v Portugalsku se mi to myslím podařilo, i když jsme nevyhráli," vzpomínal Nedvěd na portugalské Euro, kde české mužstvo sklidilo obdiv za atraktivní herní projev.

Mluvčí české fotbalové reprezentace Lukáš Tuček v rozhovoru pro Radiožurnál přesto připustil, že pokud bude Nedvěd zdravý, je s trenérem Karlem Brücknerem domluven, že reprezentovat bude.

Vlastimil Vlášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme