Nejlepší desetibojař už se mistrovství Evropy nemůže dočkat

Roman Šebrle letos vyhrál oba největší mítinky vícebojařů. V rakouském Götzisu nasbíral 8800 bodů, o čtrnáct dní později v německém Ratingenu jen o 99 bodů méně. Oba výkony suvérenně vévodí letošním světovým tabulkám a pasovaly světového rekordmana do pozice největšího favorita závodu. Strach Šebrle z nevděčné úlohy ale rozhodně nemá: "Baví mě vyhrávat a chci to dokázat i na mistrovství Evropy."

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Šebrle

Roman Šebrle | Foto: Český atletický svaz

"Těším se. Nejraději bych jel hned," netají se optimismen Roman Šebrle pár dní před začátkem evropského šampionátu. A soupeři? Podle Šebrleho nemá cenu pátrat po nových jménech. Jeho největšími protivníky by měly být Estonec Erki Nool a Tomáš Dvořák. A to i přestože druhý český reprezentant vinou bolavé achillovky dohání usilovně tréninkový výpadek "Už jsem zažil milionkrát, že měl zlomenou nohu a udělal 8900 bodů," říká s nadsázkou o svém největším rivalovi a dodává: "Tomáše, když něco bolí, tak je většinou ve vynikající formě."

Šebrle si o víkendu odskočil na mítink do polského Gdaňsku, kde si vyzkoušel kouli, překážky a dvojstovku. K absolutní spokojenosti mu chyběl ještě jeden závod v tomto týdnu, žádný ale v termínové listině nenašel. "Chtěl jsem si dát ještě jednou překážky a dálku. Potřebuju se rozzávodit. Třeba v Götzisu jsem cítil, že to na začátku sezóny ještě nebylo ono," vysvětluje český reprezentant.

Kromě tréninku na sportovní vrchol sezóny musí Roman Šebrle stíhat i přípravy na rodinnou událost roku. V září čekají s manželkou Evou narození potomka, který dostane jméno Štěpán nebo Michaela. "Už jsem kupoval kočárek a postýlku," přiznává budoucí otec. "K tomu kočárku bylo milion věcí. Paní v obchodě byla strašně povídavá, a tak celý nákup trval skoro hodinu," vzpomíná s úsměvem.

Petr Souček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme