Nejlepší tým základní části prohrál doma i podruhé

Hokejisté Ottawy vyhráli i druhý zápas finále Východní konference NHL. Senátoři zvítězili na ledě Buffala 4:3 ve druhém prodloužení a v sérii vedou 2:0. Rozhodující gól dal v pětaosmdesáté minutě obránce Joe Corvo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

NHL

NHL | Foto: NHL.com

Úvod zápasu vyšel Buffalu skvěle, od začátku měli tlak a už v 7. minutě vedli 2:0 po gólech Thomase Vanka a Jochena Hechta. Hosté se ale zlepšili hlavně díky výbornému výkony elitní formace Daniel Alfredsson, Dany Heatley a Jason Spezza. Ještě v první třetině snížil na 1:2 právě Alfredsson.

Druhá třetina už patřila Senátorům a zásluhou tref Mika Fishera a Wada Reddena obrátili skóre na 3:2. Domácím se podařilo vyrovnat necelých šest sekund před koncem třetí třetiny, když skóroval Daniel Briere.

Senátoři mohli rozhodnout už v prvním prodloužení kdy se v největší šanci ocitl Antoine Vermette. Jeho první střelu zastavil gólman Ryan Miller a Vermette puk do sítě neprotlačil ani napodruhé, kdy trefil pouze Millerovy betony. Rozhodující gól přišel v 5. minutě druhého prodloužení. Spezza vyhrál vhazování v útočném pásmu, poslal puk za sebe na modrou čátu, kde čekal Corvo a na jeho střelu už Miller nedosáhl. "Nejdůležitější gól mé kariéry," radoval se třicetiletý bek po utkání.

Sabres prohráli oba domácí zápasy a série finále Východní konference se pro ně vůbec nevyvíjí dobře. Už v pondělí se hraje třetí zápas v ottawské aréně Scotiabank Place.

Finále Východní konference - 2. zápas:

Buffalo - Ottawa 3:4 v druhém prodloužení (2:1, 0:2, 1:0 - 0:0, 0:1)

Branky: 4. Vanek, 7. Hecht, 60. Briere - 15. Alfredsson, 27. Fisher, 40. Redden, 85. Corvo
Střely na branku: 37:32
Diváci: 18.690
Stav série: 0:2

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme