Němci se chystají na fotbalový duel s Rakouskem

Statisíce Němců se večer chystají sledovat na veřejných projekcích zápas svých miláčků proti Rakousku o postup do čtvrtfinále fotbalového mistrovství Evropy. Nálada v německém táboře je sebevědomá a nervózní zároveň. Podle médií se Damoklův meč vznáší nad reprezentačním koučem Löwem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbalový míč

fotbalový míč | Foto: Puma

"Na vídeňskou shledanou, Vy rakouské párečky," provokuje dnes soupeře bulvární Bild, který rakouskou jedenáctku vyobrazil coby lahodnou uzeninovou pochoutku pro německý tým. Tomu ale chuť poněkud kazí vlastní katastrofální výkon v zápase s Chorvatskem i vzpomínky na ostudnou porážku s Rakouskem 2:3 přesně před třiceti lety.

Tzv. "potupu z Córdoby," jak se blamáž z mistrovství světa v Argentině zapsala do sportovní historie, varovně připomínají snad všechna německá média. Ta spekulují o tom, že by případná večerní porážka znamenala vyhazov Joachima Löwa od národního týmu. Předseda Německého fotbalového svazu Theo Zwanziger ale tuto variantu kategoricky popřel.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme