Němci si zajistili postup do semifinále

Jako první si postup do semifinále světového šampionátu zajistili Němci. Po dramatickém boji zdolali svěřenci Jürgena Klinsmanna Argentinu až na penalty 4:2. Po základní hrací době i po prodloužení skončil duel nerozhodně 1:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radující se Němci

Radující se Němci | Zdroj: ČTK

Argentinskou svatyni hájil v druhé polovině zápasu Leo Franco, který nahradil zraněnou jedničku Abbondanzieriho. Všichni němečtí exekutoři penalt ho dokázali překonat. Podle Franca měl jeho tým o svém vítězství rozhodnout už po devadesáti minutách.

"Jsme všichni strašně smutní. Nebylo lehké hrát proti domácí reprezentaci. I pro mě osobně bylo těžké nastoupit z lavičky do rozehraného zápasu. Jakmile utkání dospělo ke střelbě pokutových kopů, byla to už jen a jen otázka štěstí. Myslím, že jsme hráli v poli lépe, než Němci. Jediné, co se ale počítá, je výsledek. Můžeme si za vyřazení sami."

Ze značky pokutového kopu byli Němci neomylní a naopak dva argentinští střelci selhali. Střelec jediného německého gólu Miroslav Klose po zápase uznal protivníkovy kvality.

"Věděli jsme, že to bude strašně těžké, Argentina není soupeř, jako každý jiný. Udělali jsme v první půli tu chybu, že jsme si nechali vnutit jejich hru. Po přestávce a po inkasovaném gólu jsme je ale dokázali zatlačit a podle mého názoru zaslouženě vyrovnali. Penalty pak byly už jen věcí štěstí. Jak jsme stáli u postranní čáry, všichni jsme věřili, že rozstřel zvládneme. To jak kluci penalty proměňovali a Jens Lehmann naopak dvě chytil, pro to nemám slov, to se hned tak nevidí."

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme