Němci skoky na lyžích milují

Davy diváků se v Oberstdorfu přišly podívat už na kvalifikaci. V sobotu jich cestu pod můstky našlo 16 tisíc. V neděli byste teprve nenašli volné místečko. Po 18ti tisících lístků, které se v Oberstdorfu prodávaly se zaprášilo po třech dnech předprodeje. Fanoušci dbali pověsti hecířů a činili se seč mohli. Při skocích vše Němců rozpoutali peklo. A co teprve ve chvíli, kdy jejich miláček Sven Hannavald útočil na vítězství.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

skoky na lyžích

skoky na lyžích | Foto: Salt Lake 2002

A to se Hannawald teprve usazoval na odrazové lavici, rovnal si lyže do stopy a soustředil se. Pak se spustil z můstku dolů. Hannawald si pár sekund plachtil a telemark předvedl až po 119ti metrech. A protože po prvním kole vedl, páté vítězství v řadě na Turné mu neuniklo. Odstartoval tím eufórii všech fandů. I těch, kteří měli na hlavě fialovou čepičku se značkou čokolády, tedy podporujících Martina Schmitta. Ten skončil čtvrtý, ale protože se vrátil po zranění byl to pro něj úspěšný závod. "To nevadí, byl dobrý. Čtvrté místo je také dobré, ne špatné," shoduje se dvanáctiletý Simon Heindrich se svým tátou Christianem. Oba hřeje víra, že Schmitt ještě na Turné 4 můstků vyhraje.

Jedna z fanynek měla šedivou kšiltovku a fandila Hannimu. Její manžel naopak s fialovou pokrývkou na hlavě povzbuzuje hlavě Schmitta. Ale jak Irena tvrdí, doma u Zimmerů z toho hádky nevznikají. "Ne, to není žádný problém, o tom nediskutujeme. Teď vyhrál Sven Hannawald a Martin byl čtvrtý, ale i to může být lepší. Možná až budou skákat příště, bude Sven první, Martin druhý a ostatní až za nimi, "naznačila Irena své vysněné pořadí. Všichni se ale shodnou na tom, že atmosféra pod Schattenbergským můstkem v Oberstdorfu je vynikající vždy. "Jo. Jezdíme sem každý rok. Atmosféra je parádní pokaždé a lidé jsou vždy fantastičtí. Každý rok je to stejné. Publikum je skvělé," říká nadšeně Irena Zimmerová.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme