Němci zpátky na zemi

Hokejový šampionát vstoupil do osmifinále. Celkem podle očekávání až na jedinou výjimku. Tou bylo vystoupení domácího týmu, který překvapivě podlehl Itálii 1:3. Druhé utkání skupiny E, kde hraje i česká reprezentace, dopadlo podle očekávání. Kanada v něm neměla proti slabě hrajícímu Švýcarsku potíže a vyhrála 6:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve skupině F favorité rovněž nezaváhali. Slovensko zdolalo Ukrajinu 3:1 a Švédsko si s chutí zastřílelo proti Rakousku, připsalo si rekordní výhru 11:0.

Svěřenci trenérů Augusty a Martince využili třetího dne volna v řadě k lehkému tréninku a k nácviku přesilovek před sobotním zápasem s Ruskem. V něm by se měl vrátit do sestavy útočník Dopita, který už je zdravotně fit.

Ve skupině o udržení se v pátek zrodily překvapivé výsledky, hlavně v zápase Lotyšsko - Bělorusko. Loňský čtvrtfinalista Lotyšsko znovu na turnaji zklamal a s Běloruskem jen remizoval 2:2. Ve druhém střetnutí skupiny o udržení se rozešlo Japonsko s Norskem 3:3.

Páteční výsledky:

Osmifinále: skupina E: Kanada - Švýcarsko 6:2, Itálie - Německo 3:1 skupina F: Slovensko - Ukrajina 3:1, Švédsko - Rakousko 11:0.

O udržení: Japonsko - Norsko 3:3, Lotyšsko - Bělorusko 2:2.

Aktuální informace z dějiště mistrovství světa připojuje reportér Českého rozhlasu Aleš Procházka.

Miroslav Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme