Německá cyklistika má zřejmě další dopingový skandál

Dopingovými skandály otřesená německá cyklistika stojí na prahu další aféry. Pravděpodobně nejlepší německý jezdec současnosti Stefan Schumacher byl během Tour de France pozitivně testován na zakázanou látku EPO. Cyklista podezření z užívání zakázaných podpůrných prostředků odmítá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklistický peloton

Cyklistický peloton | Foto: Jan Rosenauer

Schumacher, který na letošní Tour vyhrál obě časovky a jel dva dny ve žlutém trikotu, je největší německou cyklistickou nadějí posledních let. Podle francouzského listu L'Equipe byl u něj zjištěn nový preparát Cera. Z jeho použití byl ještě během Tour de France usvědčen taky známý Ital Riccardo Ricco.

Šéf stáje Gerolsteiner, za kterou Schumacher jezdí, cyklistu okamžitě suspendoval. Kromě toho hodlá Hans-Michael Holczer na Schumachera podat taky soukromou žalobu. Šetření případu už zahájil taky Německý cyklistický svaz.

Právě kvůli přetrvávajícím dopingovým problémům v tomto sportovním odvětví nemohla stáj Gerolsteiner najít nového hlavního sponzora a ke konci roku musí ukončit svou činnost.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme