Německá média o hokejové výhře nad Čechy

Senzace. Tohle slovíčko dominuje komentářům německých médií, která se rozplývají nad triumfem své hokejové reprezentace nad favorizovanými Čechy. Němečtí hokejisté porazili svěřence Aloise Hadamczika 2:0.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

radost německých hráčů

radost německých hráčů | Zdroj: ČTK

Frankfurter Allgemeine Zeitung označil vítězství Němců za naprosto překvapivé, ale nikoli nezasloužené. Die Welt vyzdvihuje taktickou disciplinovanost německého výběru a jeho sílu v osobních soubojích. Stejný list hned taky spřádá optimistické plány, podle kterých by Německo dokonce mohlo zabušit na brány čtvrtfinále.

Spiegel-ONLINE si všímá, že Čechům nepomohlo ani 10 posil ze zámoří a že němečtí hráči dokázali strhnout na svou stranu neutrální ruské publikum. Všechny sdělovací prostředky pak připomínají, že jde o první vítězství Němců nad Čechy, resp. Čechoslováky na světovém šampionátu po 21 letech.

Paradoxně rovněž v Moskvě byli v roce 1986 u posledního triumfu dnešní kouč Uwe Krupp, jeho asistent Ernst Höfner a generální sekretář Německého hokejového svazu Franz Reindl.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme